METEOROLOG RHMZ-A NAJAVIO HLADAN TUŠ: Ako vam je danas bilo hladno, pazite samo šta će biti OD SUTRA!
Hladno vreme, Foto: Uroš Arsić

ZAHLAĐENJE

METEOROLOG RHMZ-A NAJAVIO HLADAN TUŠ: Ako vam je danas bilo hladno, pazite samo šta će biti OD SUTRA!

U većini mesta u narednih sedam dana treba računati na pojavu slabih mrazeva

Objavljeno:

RHMZ izdao je saopštenje da će se temperatura strmoglaviti, a evo za koliko i kada.

Pred nama jeste generalno znatno hladniji period u odnosu na prethodni, kaže Slobodan Sovilj, načelnik prognoze vremena u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, ali temperatura će biti u granicama ili malo ispod prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Pošto smo imali veoma toplo vreme, možda nam se i čini da je ovo zahlađenje malo jače, ali ono je potpuno uobičajeno za kraj novembra.

U petak će biti umereno do potpuno oblačno. Pre podne uglavnom suvo, posle podne mestimično sa kišom. Vetar će biti slab promenljiv, u brdskoplaninskim predelima i umeren, jugozapadni. Najniža temperatura vazduha biće od -1 do 4 stepena, najviša od 9 do 13 stepeni.

Slobodan Sovilj
Slobodan Soviljfoto: Kurir TV

Prvi dan vikenda, u subotu biće pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Vetar će biti slab i umeren, posle podne ponegde i jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura će biti od 2 do 6 stepena, najviša od 5 do 8 stepeni Celzijusa.

U većini mesta u narednih sedam dana treba računati na pojavu slabih mrazeva, dok će u pojedinim danima, a to su nedelja 26. novembar, ponedelajk 27. novembar i četvrtak 30. novembar biti uslova i za umerene mrazeve na jugu i jugozapadu zemlje, s minimalnom temperaturom od – 5 stepeni, i samo u tim danima možemo imati temeperature do – 7 ili – 8 stepeni u jutarnjim satima na jugu zemlje. Maksimalne temperature će biti iznad nula stepeni.

Nastavlja se period čestih padavina, u nižim predelima na granici kiše i snega, u planinama sneg i formiranje snežnog pokrivača.

Sneg
Snegfoto: Profimedia

„Mi smo danas izdali upozorenje na narednu epizodu sa padavinama koja nam sledi od sutra – od sutra posle podne do subote uveče najpre se očekuje obilna kiša – od jugozapadne i zapadne Srbije, preko Šumadije i Pomoravlja ka istoku. U centralnom pojasu naše zemlje pašće između 20 i 50 litara kiše po kvadratnom metru za 24 časa i na snazi će biti narandžasti meteoalarm“, zaključuje Sovilj na Nova.rs.

Bonus video:

01:21

NIJE BILO PADAVINA U PROŠLA 2 MESECA, TREBALO BI DA IH BUDE U NAREDNOM PERIODU Todorović za Kurir TV: Kakva nas zima očekuje?

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.