"TEŠKO JE KADA BUDUĆNOST TVOG DETETA ZAVISI OD 2,7 MILIONA DINARA..." Svaka reč mame malog Ivana BOLI! (FOTO)
Ivan Filipčev, Foto: Privatna arhiva

POMOZIMO

"TEŠKO JE KADA BUDUĆNOST TVOG DETETA ZAVISI OD 2,7 MILIONA DINARA..." Svaka reč mame malog Ivana BOLI! (FOTO)

Ivan Filipčev ne može samostalno da stoji i hoda

Objavljeno: 09:23h
Miloš Dojčinović

Bol majke za njenim detetom, za njegovom izgubljenom srećom, za njegovim detinjstvom i odrastanjem... imali šta tužnije od toga? Kristina uprkos svim životnim preprekama bori se, želi svim srcem i nada se da će njen sin Ivan Filipčev jednog dana moći da stane na noge i normalno koristi svoja stopala.

Dvanaestogodišnji Ivan boluje od cerebralne paralize i hodalice su njegova svakodnevica. On uz pomoć njih uspeva da pomera noge i gazi korakom, tako je bilo sve do poslednjih operacija i sada je Ivan prepušten kolicima.

Njegova majka Kristina uputila je dirljiv apel na svom fejsbuk profilu i pozvala sve ljude dobre duše da pomognu njenom malenom dečaku:

"Teško je kada budućnost tvog deteta zavisi od 2,7 miliona dinara, a ti nemaš taj novac. Toliko je otprilike potrebno za tri operacije u nizu našeg sina Ivana Filipčeva koji ima cerebralnu paralizu, deformitet stopala, hidrocefalus... - fibrotomija u decembru, a potom dve operacije stopala - i za nabavku pomagala za vertikalizaciju kako bi, koliko-toliko, mogao da stane na noge.2,7 miliona dinara je 13.500 SMS-ova.To je za Ivana mnogo, jer je nevidljiv. Mnogo je, jer smo za šest ili sedam godina koliko ima korisnički račun u Fondaciji Budi human prikupili ukupno 24.031 SMS-ova, a sada za kratko vreme, treba mu više od polovine poruka koje su za njega poslate sve ove godine. Zato vas molim, ko može i želi da upiše 129 i pošalje SMS na 3030. Hvala vam u njegovo ime.", napisala je ona.

Ovim povodom pozvali smo Kristinu i pitali je kakvo je trenutno Ivanovo stanje.

"Ivan se trenutno dobro oseća, stim što su mu ove godine operisana stopala i ona nisu u pravilnom položaju, tako da više ne može da stane na noge. Tako da trenutno nije u stanju da hoda uz pomoć hodalice. Zbog toga ga čekaju naredne operacije kako bi ispravio deformitet stopala. Trenutno je u kolicima i to je za sada njegova svakodnevica.", kaže Kristina Demeter Filipčev.

1 / 6 Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Ivan Filipčev (12) i njegova braća blizanci Vanja i Filip bili su prevremeno rođene bebe. Vanja je izgubio životnu bitku, a Filip je zdravo i veselo dete. Kao posledica krvarenja na mozgu, Ivanu je dijagnostifikovana cerebralna paraliza, hidrocefalus, ima VP šant, pored toga deformitet stopala, strabizam i loš EEG.

Pored svih redovnih tretmana, Ivan ni danas još ne može da samostalno hoda i stoji, ali je u poslednje dve godine postigao veliki napredak zahvaljujući raznim terapijama: naučio je da puzi, sve bolje sedi, okreće se, može da se uzdigne na kolena, govori, uspeva da hoda u hodalici i stoji u stajalici.

Pomozimo Ivanu!

Korisnički računi Ivana Filipčeva u Fondaciji budi human:

Dinarski račun: 160-0000000441367-25

Devizni račun: 160-0054000014055-30 IBAN: RS35160005400001405530

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Slanje SMS-a: pošaljite 129 na 3030

Bonus video:

08:54

IVANI SU PRESADILI BUBREG I DOBILA JE NOVI ŽIVOT! Posle uspešne transplantacije u Minsku, ovo je rekla za BORIŠU SIMANIĆA

(Espreso/Miloš Dojčinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.