REKA LIM SE IZLILA U PRIJEPOLJSKOM NASELJU: Zatvorena jedna ulica, građanima zabranjen prelaz preko MOSTA
Foto: RINA

javljeno je

REKA LIM SE IZLILA U PRIJEPOLJSKOM NASELJU: Zatvorena jedna ulica, građanima zabranjen prelaz preko MOSTA

Ranije danas meštani Brodareva odmah su se organizovali i napravili nasipe kako bi se odbranili

Objavljeno:

Tokom večernjih sati došlo je do izlivanja reke Lim u prijepoljskom naselju Ivanje, zatvorena je jedna saobraćajnica u jednom delu tog naselja. Iz predostrožnosti i bezbednosti građana zatvoren je viseći most u centru grada. Ovu informaciju potvrdio je komandant Štaba za vanredne situacije u Prijepolju, Izudin Šantić.

- Štab za vanredne situacije je sve vreme u pripravnosti, prati se vodostaj Lima iz časa u čas. Nadamo se da je ovo sad vrh poplavnog talasa i da će tokom noći i jutra doći do stagnacije, rekao je Šantić za RINU.

Lim
foto: RINA

U Brodarevu meštani izgradili odbrambeni nasip

Ranije danas meštani Brodareva odmah su se organizovali i napravili nasipe kako bi se odbranili u slučaju plavljenja nabujalog Lima, jer ovo ne bi bio prvi put.

- Prema informacijama koje imamo, u Crnoj Gori je Lim u stagnaciji, tako da se nadamo da će sve proći kako treba. Radovi na nasipu se izvode po nalogu JP "Srbijavoda"na zaštiti Brodareva, odnosno naselja Jalija od izlivanja Lima i ugrožavanja domaćinstava”, rekao je Armin Mujezinović, meštanin Brodareva.

U prethodnim danima je izgrađen privremeni nasip, na kome se i dalje izvode radovi, a koji u najvećoj meri sprečava izlivanje Lima u ovom delu Prijepolja.

Bonus video: KAKVA JE SITUACIJA U GRČKOJ NAKON POPLAVA?

05:30

KAKVA JE SITUACIJA U GRČKOJ NAKON POPLAVA?

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.