"BOŽE NAŠ, TI SI SIROČAD ZAŠTITNIK...": Ovu molitvu izgovaraju deca preminulih RODITELJA ZA POKOJ NJIHOVIH DUŠA
Foto: Tamara Trajković

spc

"BOŽE NAŠ, TI SI SIROČAD ZAŠTITNIK...": Ovu molitvu izgovaraju deca preminulih RODITELJA ZA POKOJ NJIHOVIH DUŠA

Ovu molitvu izgovaraju deca preminulih roditelja

Objavljeno:

Molitva za preminule roditelje.

Gospode Isuse Hriste, Bože naš! Ti si siročadi zaštitnik, ožalošćenih pribežište i plačućih utešitelj.

Pribegavam k Tebi ja siroti, uzdišući i plačući, i molim Ti se: usliši moljenje moje, i ne odvrati lica Tvojega od uzdaha srca moga i od suza očiju mojih. Molim se Tebi milosrdni Gospode, ublaži skorb moju zbog rastanka sa onima koji su me rodili i vaspitali (sa onim koji me je rodio i vaspitao; sa onom koja me je rodila i vaspitala) roditeljima mojim (ocem mojim, majkom mojom) (IME); duše njihove (dušu njegovu – njenu) koje su otišle (koja je otišla) k Tebi sa istinskom verom u Tebe i s tvrdom nadom u Tvoje čovekoljublje i milost, primi u Tvoje Nebesko Carstvo.

Crkva Svete Petke, Sveta Petka, Crkva, Vernici, Praznik, crveno slovo
foto: Tamara Trajković

Klanjam se pred svetom voljom Tvojom, kojom su uzeti (je uzeta) od mene i molim Te ne uskrati im (mu, joj) milosti i ljubavi Tvoje. Jer Gospode Ti kao Sudija celoga sveta, grehe i nečistoću otaca kažnjavaš u deci, unicima i praunucima čak do trećeg i četvrtog kolena: ali i miluješ oce radi molitava i dobročinstava čeda njegovih, unuka i praunuka.

Sa skrušenjem i umilenjem srca molim Te milostivi Sudijo, ne kažnjavaj mukama večnim preminule nezaboravne (preminuloga-lu nezaboravnoga -nu) za mene sluge Tvoje (slugu Tvoga -ju), roditelje moje (oca moga, majku moju)(IMENA), no oprosti im (mu, joj) sva sagrešenja njihova (njegova, njena), voljna i nevoljna, učinjena rečju ili delom, u znanju i neznanju, i po milosrdju i čovekoljublju Tvojemu, radi molitava Prečiste Bogorodice i svih svetih, pomilij ih (ga, je) i od večnih muka izbavi Ti milosrdni O;e otaca i čeda!

Daruj mi u sve dane života mojega da se do poslednjeg daha svoga ne prestanem sećati preminulih roditelja mojih (preminuloga-lu oca-majku moga-ju) u svojim molitvama moleći se Tebi, pravedi Sudijo da ih (ga, je) nastaniš u mestima svetlim, u mestima prijatnim, u mestima mirnim, sa svima svetima, odakle su proterani svaka bolest, tuga i uzdisanje. Milostivi Gospode!

Primi sada za sluge Tvoje (slugu Tvoga, sluškinju Tvoju) (IME) ovu toplu molitvu moju i podari im (mu, joj) nagradu Tvoju za trud i brigu za vaspitanje moje u veri i hrišćanskom blagočašću jer su me naučili (-o, -la) da pre svega gledam Tebe, svojega Gospoda, i da se usrdno molim Tebi, u Tebe jedinoga da se uzdam u nevoljama, u skorbima, u bolestima, i da držim zapovesti Tvoje; zarad njihovog (njegovog, njenog) usrdnog staranja za moj duhovni napredak, zarad njihovog (njegovog, njenog) toplog prinošenja molitava za mene pred Tobom i zarad svih njihovih (njegovih-njenih) darova izmoljenih od Tebe za mene, uzvrati im (mu, joj) Svojom milošću, Svojim nebeskim blagom i radostima u večnom Carstvu Tvojem. Jer si Ti Bog milostiv i darežljiv i čovekoljubiv, Ti si mir i radost, vernim slugama Tvojim, i Tebi slavu uznosimo sa Ocem i Svetim Duhom i sada i uvek i u vekove vekova. Amin!

Bonus video: ČUDO NA PRAZNIK! U razrušenom Marijupolju jedna crkva ostala čitava: IZ NJE SE HORSKI ČULA MOLITVA OČE NAŠ

03:44

ČUDO NA PRAZNIK! U razrušenom Marijupolju jedna crkva ostala čitava: IZ NJE SE HORSKI ČULA MOLITVA OČE NAŠ

(Espreso/hramsvetogsave)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.