STIŽE SNEG I U NIŽE PREDELE: Najnovija vremenska prognoza za kraj novembra, spremite se za PRAVU ZIMU
Foto: Ana Paunković, Privatna arhiva

VREME U SRBIJI

STIŽE SNEG I U NIŽE PREDELE: Najnovija vremenska prognoza za kraj novembra, spremite se za PRAVU ZIMU

U petak stiže nova promena vremena, pa se za vikened očekuje pravo zimsko vreme, a prvi sneg mogao bi da padne u mnogim nižim predelima Srbije i to naročito južnije od Save i Dunava

Objavljeno:

U toku večeri padavine se očekuju uglavnom južnije od Save i Dunava. Najviše kiše biće u južnim i centralnim predelima Srbije. U ostalim predelima očekuje se sipeća kiša, uz potpuni prestanak padavina na severu Srbije i u Beogradu u nastavku večeri. Inače, na severu Vojvodine već se razvedrilo i preovladava vedro.

U toku večeri sneg će padati na planinama jugozapadne Srbije iznad 1000 metara nadmorske visine, uz slabljenje intenziteta padavina.

Inače, tokom dana obilniji sneg padao je na planinama zapadne i jugozapadne Srbije i zavejao brojna mesta, pri čemu je otežao i saobraćaj.

Trenutne temperature kreću se od 4°C na severu Vojvodine do 10°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu je 8°C. Zlatibor meri 2°C, Sjenica 1°C, a Kopaonik 0°C.

Sneg, Golija
foto: RINA

Na severu Srbije ujutro mraz

U četvrtak će na severu Srbije biti suvo, u Vojvodini ujutro i uz mraz. U ostalim predelima Srbije ujutro se zbog oblačnosti ne očekuje mraz, a slabe kiše biće još u južnim i centralnim predelima, uz prestanak tokom dana i delimično razvedravanje.

Jutarnja temperatura biće od -3°C u Vojvodini do 7°C na jugu Srbije, maksimalna dnevna od 6°C u zapadnim i centralnim do 10°C u južnim i istočnim predelima Srbije, u Beogradu do 7°C.

U petak stiže nova promena vremena, pa se za vikened očekuje pravo zimsko vreme, a prvi sneg mogao bi da padne u mnogim nižim predelima Srbije i to naročito južnije od Save i Dunava.

Bonus video:

03:42

DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

(Espreso/Telegraf, Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.