OZBILJNO ZAHLAĐENJE STIŽE NAM ZA VIKEND: Evo da li možemo očekivati SNEG i van planinskih predela
Foto: RINA

vreme u srbiji

OZBILJNO ZAHLAĐENJE STIŽE NAM ZA VIKEND: Evo da li možemo očekivati SNEG i van planinskih predela

U Srbiji se očekuje oblačno i veoma hladno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

Objavljeno:

Nakon današnjeg i sutrašnjeg pogoršanja vremena sa kišom u nižim i snegom u višim planinskim predelima, Srbiju će u četvrtak zahvatiti kratkotrajna stabilizacija vremena, ali ne zadugo. Već u petak očekuje se novo i znatno jače pogoršanje vremena.

U petak se u južnom delu Jadrana očekuje formiranje sekundarnog ciklona i to veoma snažnog. Sa severa se očekuje spuštanje veoma izraženog hladnog fronta i vrlo hladne vazdušne mase, a sve ovo već u petak doneće Srbiji jače naoblačenje sa kišom, dok se sneg očekuje na planinama. Severozapadni vetar biće u pojačanju. Maksimalna temperatura biće od 6°C u Bačkoj do 14°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 10°C.

Za vikend veoma hladno

Tokom vikenda centar ciklona sa južnog Jadrana premeštaće se preko centralnog dela Balkana dalje na istok i jugoistok ka oblasti Egejskog mora i sve više će jačati, tako da će usloviti prodor još hladnije vazdušne mase sa severa, uz dalje pojačanje vetra.

U Srbiji se očekuje oblačno i veoma hladno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

Sneg, Cvet, Proleće, Sneg u proleće
foto: GWI/Rodger Tamblyn / Garden world images / Profimedia

Tokom dana kiša će i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg, tako da bi trenutnoj vremenskoj prognozi prvi sneg mogao pasti u većem delu Srbije.

Najobilnije padavine očekuju se u južnim i centralnim predelima Srbije, ali biće ih i na području Vojvodine.

Još uvek ne može se precizno odrediti koliko bi snega palo ako ga bude u nižim predelima i to sve zbog moguće dalje promene putanje napomenutog ciklona iz južnog Jadrana i od njega sve zavisi, tako da će preciznijih informacija biti u naredna dva dana.

Maksimalna temperatura u subotu biće u većem delu Srbije od 2 do 6°C, u Beogradu do 4-5°C, a na jugu Srbije do 10°C.

Drugog dana vikenda biće još hladnije, na severu uglavnom suvo, južnije od Save i Dunava sa kišom, susnežicom i snegom.

Maksimalna temperatura biće tek koji stepen iznad nule, dok će najviša temperatura biti na severu Vojvodine i to do 4-5°C.

Tokom vikenda u Srbiji će duvati jak, na udare i olujni severozapadni vetar, pa se u brdsko-planinskim predelima očekuju vejavica i mećava.

Prema kraju dana i u ponedeljak sledi smirivanje vremena i slabljenje vetra.

Bonus video: DIVAN I NORMALAN ČOVEK KOGA SLAVA NIJE POKVARILA! Kurir razgovarao sa komšijama pokojnog Žarka Lauševića: Evo kako će ga pamtiti

01:09

DIVAN I NORMALAN ČOVEK KOGA SLAVA NIJE POKVARILA! Kurir razgovarao sa komšijama pokojnog Žarka Lauševića: Evo kako će ga pamtiti

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.