ALEKSANDRA JE TEK DRUGI RAZRED, A VEĆ JE GRADONAČELNICA: Za vreme mandata ima SAMO JEDAN CILJ!
Aleksandra Ovšek, Foto: Printskrin: RTV

SJAJNO

ALEKSANDRA JE TEK DRUGI RAZRED, A VEĆ JE GRADONAČELNICA: Za vreme mandata ima SAMO JEDAN CILJ!

Ona je preuzela funkciju od dosadašnjeg malog gradonačelnika Andreja Božića

Objavljeno:

Mali gradonačelnik Sremske Mitrovice od danas je Aleksandra Ovšek učenica drugog razreda OŠ "Triva Vitasović Lebarnik"u Laćarku, koja je pobedila na konkursu za kratki video povodom Svetskog dana deteta, u kojem predstavlja sebe i svoj grad Sremsku Mitrovicu i šta bi promenila u njoj.

Ona je preuzela funkciju od dosadašnjeg malog gradonačelnika Andreja Božića koji je ovu titulu nosio prethodnih godinu dana, prenosi RTV. RS.

Kako je izjavila, njena želja je bila da postane nova mala gradonačelnica, a ono što joj je najvažnije i što želi da primeni u svom mandatu se pre svega odnosi na zaštitu životne sredine u svom gradu.

Njen prethodnik učenik OŠ “Boško Palkovljević Pinki” poželeo joj je puno uspeha.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović poželela je Aleksandri puno uspeha i dobru saradnju, izražavajući nadu da će ona imati više prilika da učestvuje u donošenju odluka i inicijativa.

Tema ovogodišnjeg konkursa “Da sam ja gradonačelnik/ca“ bila je zaštita životne sredine. Jedan od noviteta ove godine bio je video konkurs, omogućavajući Gradskoj upravi za obrazovanje da evaluira kandidate i upozna dete i vidi kako se ponaša pred kamerama, što će narednu godinu i biti deo posla.

Bonus video:

00:08

Lauševićeva deca u zagrljaju na poslednjem ispraćaju oca

(Espreso / RTV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.