DANAS OBLAČNO I HLADNIJE: U drugom delu dana KIŠA U CELOJ SRBIJI
Kiša, Foto: Nenad Kostić

RHMZ

DANAS OBLAČNO I HLADNIJE: U drugom delu dana KIŠA U CELOJ SRBIJI

U sredu će biti oblačno, na severu vetrovito

Objavljeno:

U Srbiji će biti umereno do potpuno oblačno i hladnije, mestimično s kišom, a više padavina se očekuje u drugom delu dana, kada će zahvatiti celu Srbiju, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i umeren, na severu istočni i severoistočni vetar, u ostalim krajevima južni i jugoistočni, prema kraju dana u skretanju na severni.

Najniža temperatura biće od nule do osam, a najviša od osam na severu do 13 stepeni na jugoistoku.U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i hladnije, ujutro i pre podne uglavnom suvo, zatim s kišom. Najniža temperatura biće oko osam, a najviša oko 11 stepeni.

U sredu će biti oblačno, na severu vetrovito uz prestanak padavina od sredine dana, a zatim i razvedravanje, dok će u ostalim krajevima i dalje biti kišovito. Na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije kiša će uveče kratkotrajno preći u sneg. U četvrtak u većini krajeva suvo sa sunčanim intervalima, samo će se u brdsko-planinskim predelima zadržati pretežno oblačno, tek ponegde sa slabim padavinama. Od petka česta naoblačenja, povremeno s kišom, a od subote i hladnije, pa se u brdsko-planinskim predelima očekuje sneg.

Biometeorološka prognoza za utorak, 21. novembar 2023. godine:

Biometeorološke prilike mogu uticati na pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, pa im se preporučuje dodatna opreznost i smanjenje fizičkih napora. Meteoropatske reakcije u formi glavobolјe, nervoze i pada koncentracije biće tokom dana u pojačanju.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.