MEŠTANI PONOVO U STRAHU: Mečke prave HAOS u Ivanjici, evo šta su uradile PORODICI GOJKOVIĆ
Mečka, Foto: Tanjug/Dragan Stanković

uspale u pčelinjak

MEŠTANI PONOVO U STRAHU: Mečke prave HAOS u Ivanjici, evo šta su uradile PORODICI GOJKOVIĆ

Oni dodaju da bi možda jedno od potencijalnih rešenja bilo postavljanje hranilišta u šumama Golije, kako životinje ne bi preživljavale tražeći hranu u selima

Objavljeno:

Iako je zima kalendarski sve bliže, medvedi na Goliji još uvek očigledno nisu ušli u zimski san. U pčelinjak porodice Gojković iz sela Lisa, ova krupna zver upala je drugi put za samo sedam dana i na njihovom imanju pričinila je ogromnu štetu.

- Medvedi se očigledno ovuda slobodno šetaju. Ne plaše se ni ljudi, ni osvetljenih domova. Njihov jedini cilj je hrana i ne biraju sredstva da do nje dođu. Uplašeni smo za svoju bezbednost, jer ovde dosta kuća ima svoje pčelinjake - kažu za RINU meštani sela Lisa.

Medved
Medvedfoto: Emilija Jovanović

Ovo nije ni prvi, ni jedini slučaj da medvedi prave veliku štetu u ivanjičkim selima. Ovaj problem postoji već nekoliko godina unazad, a nikome od nadležnih, po svemu sudeći, nije prioritet da ga reši.

"Govorili su nam da kupimo pištaljku i damo deci..."

- Govorili su nam da kupimo pištaljku i damo deci, pa da dok prolaze putem da prave buku i medved će ih prvi čuti i neće se pojaviti ispred njih. Nek oni svojoj deci daju pištaljku kao odbranu od medveda, mi svojoj ne smemo - poručuju meštani.

Oni dodaju da bi možda jedno od potencijalnih rešenja bilo postavljanje hranilišta u šumama Golije, kako životinje ne bi preživljavale tražeći hranu u selima. Jer, nije svejedno kad vam ispred vrata i u bukvalnom smislu zaigra mečka.

Bonus video:

00:50

Mečka sa tri mečića upala na hranilište kod Nove Varoši

(Espreso/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.