VAŽNO JE RADNO OKRUŽENJE, ALI I KAKVA JE KOMPANIJA
Foto: Promo

POGLEDAJTE!

VAŽNO JE RADNO OKRUŽENJE, ALI I KAKVA JE KOMPANIJA

Nakon što sam završio srednju školu, odlučio sam da počnem da radim i prijavio sam se na oglas u McDonald’su

Objavljeno:

Trendovi širom sveta, pa i u Srbiji zadnjih godina pokazuju da je zaposlenima itekako važno u kakvoj kompaniji rade, kakvo im je radno okruženje, kolege, šefovi, da li ima prostora za napredovanje i da li pored plate poslodavac nudi još neke benefite. O svemu ovome razgovarali smo sa Stevanom Todorovićem, koji ima 30 godina, a već dvanaest radi u McDonald’su.

„Nakon što sam završio srednju školu, odlučio sam da počnem da radim i prijavio sam se na oglas u McDonald’su. Inače sam voleo da idem u Mek sa društvom i svidela mi se ta dinamika kad sam posmatrao zaposlene. Nakon razgovora, pozvali su me da počnem da radim i već mi se to dopalo jer nisu tražili radno iskustvo. Kasnije mi je postalo jasno i zašto. McDonald’s je ogroman sistem u kome se jasno zna u svakom momentu ko i šta radi, postoje procedure koje moraju da se poštuju i da se po njima radi. To je kompanija koja omogućava kompletnu obuku i treninge koje sam ja uspešno savladao i počeo od pozicije obučenog radnika. Tokom godina sam se usavršavao i prolazio dodatne obuke i treninge i tako napredovao kroz razne pozicije i trenutno se nalazim na poziciji asistenta upravnika u restoranu Bezistan. Moj posao je da vodim smene, bilo da se radi o prepodnevnoj ili popodnevnoj, da organizujem ljude, pravim rasporede, pratim zalihe robe i bavim se poručivanjem, pratim promet. Vodim računa da sve u restoranu besprekorno funkcioniše. To naravno ne bi bilo moguće bez kolega sa kojima radim, mi smo pravi uigrani tim u kome znamo da možemo da se oslonimo jedni na druge. Tim sa kojim radim je vrlo važan jer veliki deo vremena provodimo zajedno i važno je da se lepo slažemo, razumemo i često se razviju i prijateljstva koja se nastavljaju nakon posla, a nije retko da se dese i ljubavi. Moja verenica takođe radi u Meku.

Ono što je mene zadržalo sve ove godine u Meku jeste timski rad, što svi stremimo da ispunimo ciljeve, kao i dobra organizacija. Mogućnost da napredujem je dodatni veliki motiv za mene, a i za većinu kolega. Rad u Meku mi je pomogao da unapredim komunikaciju sa ljudima i proširim sopstvene vidike.

Sa druge strane ponosan sam na našu kompaniju ne samo u odnosu prema zaposlenima, već zbog podrške koju pružamo zajednici. Sve ovo su benefiti kako za društvo tako i za nas zaposlene. Pored toga sigurnost u vezi sa primanjima, mogućnost napredovanja koju sam već pomenuo. Za mlade ljude koji tek počinju da rade, Mek je odlična prilika da nauče i steknu radne navike, da se lično razviju i zbog fleksibilnog radnog vremena mogu lako da usklade privatne i poslovne obaveze. Ja se rekreativno bavim fudbalom i sasvim lepo mi se sve uklapa i posao i privatne obaveze.“

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.