ZABELELA SE SRBIJA: Sneg prekrio našu zemlju, RHMZ izdao upozorenje za JOŠ SNEŽNIH NANOSA (VIDEO)
Foto: Ana Paunković, Privatna arhiva

LEPI PRIZORI

ZABELELA SE SRBIJA: Sneg prekrio našu zemlju, RHMZ izdao upozorenje za JOŠ SNEŽNIH NANOSA (VIDEO)

Da je prognoza meteorologa tačna pokazuju i prizori širom Srbije

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod izdao je jutros upozorenje na padavine, kao i olujne udare vetra.

"Danas oblačno i hladno uz umeren i jak severozapadni vetar koji će povremeno imati i olujne udare, od 17 do 24 m/s, što će u brdsko-planinskim predelima usloviti mećavu i stvaranje snežnih nanosa. U nižim predelima padaće kiša, a u brdsko-planinskim sneg. Više padavina očekuje se ujutru i pre podne u Braničevskom okrugu, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji. Na planinama istočne i jugoistočne Srbije očekuje se od 10 do 20 cm snega", upozorio je RHMZ.

Da je prognoza meteorologa tačna pokazuju i prizori širom Srbije, gde je sneg pao, a pahulje su zabeležene u različitim delovima.

"Sneg i oluja na Vlasini. Noćas oko pola jedan uspeo sam da isteram auto pre mećave. Rizičan je kratak deo puta. Odavde mogu da izađem na (projektovan) put i onda ka Bg. Došla je i struja, a peć sam založio po ustajanju. Početak zimske idile"

Zabeleo se Kosmaj.

Pahulje i u Majdanpeku.

Prvi sneg i na Rudniku.

U Srbiji je na snazi žuto upozorenje zbog vetra, a u delovima istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije, kao i na prostoru KiM i zbog snega i leda. Žuti meteo alarm znači da je vreme potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Bonus video

00:58

Sneg obeleo planinu Goliju

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.