MISTERIOZNA ČITULJA JOVANU MARIĆU OD "KLEO PATRE": Pominju se i Egipatske piramide, ŠTA JE OVO BRE?!
Jovan Marić, Foto: Zorana Jevtić

NEVERICA

MISTERIOZNA ČITULJA JOVANU MARIĆU OD "KLEO PATRE": Pominju se i Egipatske piramide, ŠTA JE OVO BRE?!

O privatnom životu čuvenog psihijatra se često pisalo

Objavljeno: 13:10h

Jovan Marić tri godine je radio u bolnici u Bijeljini na hirurgiji kao asistent na operacijama i na ginekologiji. Bio je redovni profesor Medicinske etike i Psihijatrije na Medicinskom fakultetu, Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Beogradu i na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, upravnik je dnevne klinike u Institutu za psihijatriju u Beogradu, autor više udžbenika i trilogije o Srbima.

Privatan život

O privatnom životu čuvenog psihijatra se često pisalo, a burni ljubavni odnosi i brak sa 32 godine mlađom ženom obeležili su njegova pojavljivanja u medijima.

Jovan Marić
foto: Espreso

Jovan Marić je iza sebe ostavio sina Matiju, ćerke Vojnu i Joanu i unuka Andriju. Međutim, sa sinom kojeg je dobio iz drugog braka godinama nije bio u dobrim odnosima zbog stana u kom je živeo.

Od psihijatra su se tokom jučerašnjeg dana opraštali mnogi, a posebnu pažnju privukla je čitulja koju su Jovanu Mariću posvetili izvesna "Kleo Patra" i Bojan.

"Dragi Jovane, bio si i ostao najveći i najstručniji psihijatar, veliki humanista i učinljiv čovek i doktor. Tvoje knjige će ostati večni tragovi u Srbiji, kao egipatske piramide u Egiptu, jer si bio plemenit i unikatan u stručnosti i pomoći koju si svima pružao! Čekaju te vrata raja širom otvorena! Verujem da ćeš biti na boljem mestu. Hvala ti što si postojao! Večna ti slava", stoji napisano.

Poslednji pozdrav

Podsetimo, slavnom psihijatru odvojene čitulje dale su i kćerke, a njihove dirljive reči kidaju dušu.

Jovan Marić
foto: Zorana Jevtić

"Voljeni moj tata Jocika, bio si životna ispiracija mnogima, riznica znanja koju si nesebično delio, svestran i poseban, voljen i poštovan, ali ono što te je najviše krasilo su tvoja pitoma, dobra duša, plemenitost i bezuslovna učinljivost. Živeo si bonvivanski, u svemu i svakome video si dobru stranu, radovao se životu i pomaganju drugima i svemu tome mene naučio, na čemu sam ti beskrajno zahvalna. Ostavio si neizbrisiv i nezamenljiv trag svojim postojanjem i postignućima. Ponosna sam što sam tvoja ćerka, večno ćeš biti deo mene", glasi jedna od njih.

U drugoj je napisano da je za porodicu Marić "samo na jednom dalekom putu, gde ćemo se kao i mnogo puta, pridružiti da zajedno opet filozofiramo, verbalno nadmećemo, smejemo i zajedno starimo. Naša ljubav zauvek nek te greje".

Psihijatar, Jovan Marić, će biti sahranjen 16. novembra u 15 časova na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

Bonus video: Sahrana Milke Stojanović

00:17

Sahrana Milke Stojanović

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.