OD DANAS OSETNO HLADNIJE VREME: U ovim delovima zemlje će padati KIŠA
Kiša, Foto: Stefan Stojanović

RHMZ

OD DANAS OSETNO HLADNIJE VREME: U ovim delovima zemlje će padati KIŠA

Tokom nedelje očekuje se umereno do potpuno oblačno vreme

Objavljeno:

Srbiju očekuje osetno hladnije i oblačno vreme sa mestimičnom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Na severu Vojvodine suvo, pre podne razvedravanje dok se u ostalim predelima prestanak padavina očekuje se sredinom dana, posle podne i uveče, a zatim i postepeno razvedravanje.

Duvaće umeren, kratkotrajno i jak zapadni i severozapadni vetar, samo još ujutro u južnim predelima jugozapadni, posle podne u većini predela slabljenje vetra, osim u istočnoj Srbiji. Najniža temperatura od šest stepeni do 12 , a najviša od 12 do 17 stepeni.

I u Beogradu osetno hladnije sa jutarnjom kišom dok se sredinom dana očekuje prestanak padavina, a posle podne i postepeno razvedravanje.

Duvaće umeren, kratkotrajno i jak zapadni i severozapadni vetar koji će slabiti posle podne. Temperatura bez većeg kolebanja od 12 do 15 stepeni celzijusovih.

1 / 4 Foto: Nenad Kostić

Tokom nedelje očekuje se umereno do potpuno oblačno vreme, u četvrtak suvo a od petka hladnije vreme sa mestimičnom kišom a na visokim planinama sa susnežicom i snegom.

U subotu se susnežica i sneg se očekuju ponegde i u brdskim predelima. Više padavina se očekuje u petak posle podne i subotu pre podne, dok će u nedelju biti uglavnom suvo.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za 15. novembar 2023:

Osobe sa srčanim i respiratornim obolјenjima mogu osetiti izvesne tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Od meteoropatskih reakcija mogući su umor, glavobolјa i nesanica. Učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna opreznost.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.