SAMO MI ZNAMO KAKO SMO SE MUČILI: Stigao spas za meštane ovog SRPSKOG SELA, godinama su ČEKALI NA TO (FOTO)
Foto: RINA

konačno

SAMO MI ZNAMO KAKO SMO SE MUČILI: Stigao spas za meštane ovog SRPSKOG SELA, godinama su ČEKALI NA TO (FOTO)

Njihovim mukama uskoro će konačno doći kraj, jer će nakon dugog čekanja konačno dobiti čistu rzavsku vodu

Objavljeno:

Čačak - Meštani sela Mojsinje godinama unazad muče veliku muku sa vodosnabdevanjem. Tehničke vode ima malo, a čiste pijaće vode skoro i da nema, pa su zavrnute slavine njihova svakodnevica.

- Godinama vodu donosimo iz Gornje Trepče, mnogo se mučimo. Plaćemo cisterne koje dopremaju vodu u bunar, da bi bar imali da se okupamo, ali ta voda brzo nestaje. Imamo bunare sa tehničkom vodom, ali to nije dovoljno za naše osnovne potrebe. Samo mi znamo kako se mučimo, rekli su ranije za RINU meštani sela Mojsinje.

Medjutim, njihovim mukama uskoro će konačno doći kraj, jer će nakon dugog čekanja konačno dobiti čistu rzavsku vodu. U toku je nastavak izgradnje podsistema Mojsinje, odnosno oko 4.500 metara vodovodne mreže, na koju će biti priključeno 35 domaćinstava, ali i mnogi privrednici iz ovog dela grada. Vrednost ove investicije je oko 10 miliona dinara i finansirana je iz gradskog budžeta.

Voda
foto: RINA

- Prošle godine je o uvoj mesnoj zajednici urađena trasa od nešto više od osam kilometara vodovodne mreže, na koju je priključeno 59 domaćinstava, a investicija je bila vredna oko deset miliona dinara, što je za dve godine ukupno oko 20 miliona dinara ulaganja u vodosistem u Mojsinju”, rekao je gradonačelnik Čačaka Milun Todorović.

On je podsetio i da je tokom ove godine, više od 450 domaćinstava u mesnim zajednicama Beljina, Pakovraće, Parmenac i Riđage, u drugoj visinskoj zoni, priključeno na vodosistem Rzav, zajedno sa naplatnom rampom u Pakovraću.

- Voda, struja i putna infrastruktura su preduslov za razvoj i gradskog i seoskog područja. Radimo na tome da ove elementarne uslove obezbedimo u svim delovima grada u kojima oni do sada nisu postojali. U ovom naselju nalazi se i dosta privrednika koji zapošljavaju veliki broj naših sugrađana, tako da će i njima uslovi za rad biti znatno poboljšani”, zaključio je gradonačelnik Čačka.

Bonus video: FAŠISTIČKI VOĐA JE OBJASNIO KAKO SE RADI PROPAGANDA Drecun: Tako se ponašala Kurtijeva perjanica Vjosa Osmani na sednici SB UN

01:58

FAŠISTIČKI VOĐA JE OBJASNIO KAKO SE RADI PROPAGANDA Drecun: Tako se ponašala Kurtijeva perjanica Vjosa Osmani na sednici SB UN

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.