"KOGA ZMIJA UJEDE, TAJ SE I GUŠTERA PLAŠI": Marko se pomirio sa bivšom suprugom, ali mu JEDNA STVAR ne da mira!
Svađa, Foto: Profimedia

ŽELI DA SE OBEZBEDI NA VREME?

"KOGA ZMIJA UJEDE, TAJ SE I GUŠTERA PLAŠI": Marko se pomirio sa bivšom suprugom, ali mu JEDNA STVAR ne da mira!

Marko se pomirio sa bivšom suprugom, plaćao alimentaciju, nisu se ponovo venčali, sada ima jednu brigu

Objavljeno:

Nakon sporazumnog razvodu braka, bivši supružnici uglavnom znaju koje su to obaveze svakog od njih ukoliko imaju potomke. Ipak, čini se da se malo zbune kada među njima dođe do pomirenja. Upravo zbog toga jedan Srbin ostao je zbunjen svojim novim položajem kada se vratio bivšoj supruzi.

Marko iz Srbije postavio je na društvenoj mreži Redit pitanje koje ga muči od kada se sa svojom bivšom ženom pomirio. Iako je tvrdi među njima trenutno sve dobro, za sada ne razmišljaju o ponovnom venčanju. Zato ga je zanimalo da li bi, u nekom trenutku, ikada, zbog jedne stvari mogao da izvuče deblji kraj.

"Razvod pa pomirenje" napisao je u naslovu "problema" koji ga muči.

A onda i objasnio celu situaciju.

"Dragi ljudi, kobne 2019. razveo sam se sa ženom, sporazumno naravno. Pošto imamo ćerku, plaćao sam alimentaciju pune dve godine.

"Šta ako ženi dune pa me tuži"

Međutim, nakon toga je usledilo pomirenje. Shvatili smo da smo oboje pogrešili i da bi bilo najbolje za naše dete da se pomirimo. Tako je i bilo. Pomirili smo se i od tada ne plaćam alimentaciju. Živimo svi zajedno i sve super, ja izdržavam celu porodicu.

E sada, pošto se nismo ponovo venčali interesuje me da li postoji neka procedura kako bih se ja zaštitio na neki način u slučaju da ženi dune da me posle 10, 15 tuži za neplaćanje alimentacije. Tipa neki papir koji bi potpisali obostrano kod notara ili taj fazon neki, pošto kapiram da tako verovatno funkcioniše ili pak postoji lakši i brzi način za rešavanje ovog problema.

Stvarno ništa u vezi prava ne znam, i jako se izvinjavam ako je ovo glupo pitanje, ali verujte mi kog zmija ujede taj se i guštera plaši. Hvala unapred", napisao je Marko.

Što se tiče "papira kod notara" neki su se najpre našalili sa njim te napisali slične komentare, poput sledećeg:

"Što se tiče papira, imaš u opštini, odeš zakažeš termin, platiš matičara", predložio mu je jedan od njih.

Ipak, dok su ga jedni savetovali da svakako ode do socijalne službe, jer mu se verovatno gomila cifra za alimentaciju, pošto uplate ne prolaze kroz sistem, neki su mu objasnili da ne brine, jer ukoliko žive duže od 3 godine zajedno na istoj adresi, stupaju u vanbračnu zajednicu.

Razvod, Supružnici
foto: Printscreen/Reddit/markozdr

"Ne želim da me opet ucenjuje"

Pored njih, bilo je i reditora koji su ga posavetovali da je najbolje da zajedno sa ženom kontaktiraju advokata te svoj problem reše na način kako zakon kaže, a ne da rešenje traži na internetu.

Kasnije se javio i sam Marko, te objasnio malo detaljnije situaciju.

"Razumem vas sve, samo ne bih voleo da ako se nešto predomisli i počne da me ucenjuje kao što je i bio slučaj. Ne za alimentaciju nego za viđanje deteta. Stvarno ne bih voleo da opet prolazim kroz to, želim na vreme da se lepo obezbedim. Nikad u životu mrava nisam zgazio i to je preveliki stres za mene, ne bih mogao dva puta da prolazim kroz to", priznao je on.

Bonus video:

07:26

UKRALA 1.3 MILIONA EVRA, PA JOJ MNOGI NUDE BRAK?! Eksperti tvrde da je do krađe moglo doći na OVA DVA NAČINA Javnost u neverici!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.