KNEZ LAZAR JE POBEGAO S KOSOVSKOG BOJA! Ovo će vam srušiti SVE što znate o srpskoj istoriji!
Foto: Wikipedia

šok saznanje

KNEZ LAZAR JE POBEGAO S KOSOVSKOG BOJA! Ovo će vam srušiti SVE što znate o srpskoj istoriji!

20 godina pre Kosovskog boja dogodila se druga bitka u kojoj je takođe bio učesnik Lazar Hrebeljanović
Objavljeno:

Da istoriju pišu pobednici dokazuje još jedna mnogima nepoznata činjenica iz našeg srednjeg veka. U pitanju je bitka na Kosovu iz 1369. godine koja se vodila između stare raške vlastele i nove srpske vlastele, dakle tačno dve decenije pre velikog Kosovskog boja 1389.

Bitka na Kosovu 1369. godine je bila bitka između starog srpskog plemstva iz Raške i novog plemstva koje je držalo novoosvojene južne oblasti Dušanovog carstva, gde su se najviše isticala braća Mrnjavčević.

SKANDALOZNO! SRPSKE GENOCIDNE JAKNE PRODAJU PO 20 DOLARA! "Korišćene su, ali nema tragova krvi!"!

Kod tvrdog grada Zvečana, koji je držao Nikola Altomanović (potomak stare raške vlastele iz doba Stefana Dečanskog) došlo je do obračuna između dve sukobljene vojske u borbi za Dušanovo nasleđe.

S jedne strane bili su braća Mrnjavčević, a sa druge car Uroš, knez Lazar Hrebeljanović (koji je u to vreme bio stavilac na dvoru Nemanjića) i Nikola Altomanović.

foto: Wikipedia

Vukašin je sa sobom doveo brojnu i dobro izvežbanu, ali i bogatu plaćenu armiju koja je znala da ratuje. S druge strane vojska Lazara Hrebeljanovića sastojala se uglavnom od prisilno mobilisanih, slabo naoružanih i preplašenih sebara i Lazarevih rođaka i zetova. Tada jedva punoletan ali veoma moćan vojskovođa Nikola Altomanović odazvao se Lazarevom pozivu.

KOLIKO SREĆE JE IMALA! SRPKINJA 2 PUTA PREŽIVELA TERORISTIČKI NAPAD! Za dlaku izbegla pucnjavu u Parizu i masakr u diskoteci!

Kada je Lazar na Kosovu video da je vojska braće Mrnjavčević mnogo jača i spremnija za boj, odlučio je da se povuče i da cara Uroša i župana Nikolu ostavi na milost i nemilost. Od svoje vojske izvukao je ono što je iole vredelo dok je deo iste jednostavno ostavio. U tom momentu mu se učinilo da je karijera Nikole Altomanovića završena i da će poginuti na Kosovu, a da će Lazar lično imati koristi od novih teritorija koje su pred njim.

Kako je to sve izgledalo u detalje, možete pogledati na sajtu opanak.rs.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.