MALI NIKOLA ŽIVI SA PORODICOM U JAKO TEŠKIM USLOVIMA! Život mu otežava EPILEPSIJA zbog koje ne sme da bude sam
Nikola Todorović, Foto: Printscreen/Youtube/Info LIGA Ivanjica

Nikoli je epilepsija uništila detinjstvo

MALI NIKOLA ŽIVI SA PORODICOM U JAKO TEŠKIM USLOVIMA! Život mu otežava EPILEPSIJA zbog koje ne sme da bude sam

Nikoli je epilepsija uništila detinjstvo, a ono što je pre neki dan dobio promeniće mu život zauvek

Objavljeno:

Devetogodišnji Nikola Todorović iz ivanjičkog sela Rokci nasmejano je, vredno i vedro dete čije bezbrižno detinjstvo nažalost remete učestali napadi epilepsije. Njegov otac Ratko morao je zbog toga da napusti posao pa petočlana porodica Todorović veoma teško živi sa oko pedesetak hiljada primanja mesečno, prenosi Infoliga.

Pritom, kuća u kojoj borave je trošna i stara, premala za mamu, tatu, baku i dvoje anđelčića Nikolu i Nedu, kojima jedna prostorija služi i za spavanje, ručanje, učenje i igru. Dok druga deca maštaju o skupim stvarima Nikola ima samo jednu želju.

- Nova kuća. Voleo bih da ima sprat gore i svoju sobu - kaže on.

Koliko god se Ratko trudio da svojim mališanima obezbedi bar osnovne uslove za život, u tome ne uspeva jer zbog prirode Nikoline bolesti sve vreme mora da se brine o njemu. U trenutku epi napada niko sem oca nema snage da mu pomogne.

- Imao je za 7 dana tri napada, pije dve vrste lekova. Uskoro uima kontrolu. Ja moram da budem s njim ceo dan, supruga ne može da ga postavi na bok. Imamo oko 40 hiljada primanja i od toga živimo ceo mesec - kaže Nikolin otac.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, obišao je porodicu Todorović, zbog čije teške situacije je doneo odluku da im uz pomoć dobrih ljudi napravi novu kuću.

Šestogodišnja Neda koja već sada zna da će kada poraste biti doktorka, kako bi mogla u svakom trenutku da pomogne bratu, najviše se obradovala novom domu. U njemu će, kaže, napokon kao i njene drugarice imati svoju sobu, krevet i kutak za učenje.

Bonus video:

01:26

ZA NJEGOVU TEŠKU BOLEST NEMA LEKA, ALI POBEDIO JE SNAGOM SVOG DUHA Mladi pisac izdao knjigu o svojoj borbi i poslao SNAŽNU poruku

01:04

EPILEPSIJA I SMRT Dr Ristić o faktorima RIZIKA koji mogu dovesti do FATALNOG ISHODA i zabludama: U toku napada se NE VADI JEZIK!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.