Teroristi su nas oteli tokom opsade Beograda! Bilo je kao u filmu sa Žan Klod Van Damom! (FOTO)

Vatra, dim, pucnjava, tenkovi...

Teroristi su nas oteli tokom opsade Beograda! Bilo je kao u filmu sa Žan Klod Van Damom! (FOTO)

Otišli smo do Palate Srbije gde se održavala do sada najveća anti-teroristička pokazna vežba svih bezbednosnih službi Srbije, evo šta smo uočili
Objavljeno: 14:22h

Nije više bauk, Evropom se širi - STRAH. Panika izjeda zdrav razum u svakome od nas, a u vestima se „koketira“ sa teroristima koji su žedni medijske pažnje. EU pojačala kontrolu na granicama, proveravaju se svi putnici! Posle svake dramatične slike, stižu nove pretnje, nove najave terorističkih napada...Gde je kraj strahu? U potrazi za odgovorom otišli smo gde drugo nego do Palate Srbije gde se održavala do sada najveća anti-teroristička pokazna vežba svih bezbednosnih službi Srbije!

Jelena Vučetić
Akciju su simbolično nazvali „Štit“ kako bi se pokazala spremnost celokupnog sistema odbrane u slučaju terorističkih napada. Ovako bi bilo da džihadisti napadnu Beograd! Počela antiteroristička vežba! (FOTO)
Jelena Vučetić
Dobra vest je da su i nas fini ljudi uspeli da zaštite od hladnoće i kiše - napravili su nam "sklonište" odakle je naša kamera mogla da snimi celokupnu atmosferu, a pozajmili su nam i jakne. Tako opremljeni pošli smo u akciju!
Jelena Vučetić
S obzirom na to da smo poranili, uspeli smo da zabeležimo nezvanično i prijatno druženje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa pripadnicima bezbednosnih službi. Bilo je i fotografisanja.
Jelena Vučetić
A onda je krenula pucnjava, pa proklizavanje automobila, talačka kriza...kao na filmu!
Jelena Vučetić
Mnogi Beograđani, stariji i oni malo mlađi, uzbuđeno su posmatrali borbene scene jer su ih do sada viđali samo na ekranu.
Jelena Vučetić
I neka ostane na tome, filmovi „uživo“ nam nikako nisu potrebni!
Jelena Vučetić
Prisustvovali smo izvođenju nekih od najzahtevnijih vežbi u rešavanju talačkih kriza i uočili sjajnu borbenu spremnost pripadnika MUP-a, Vojske Srbije, BIA i drugih službi.
Jelena Vučetić
Jasno je poslata poruka da nema razloga za paniku! Naša zemlja, uprkos realnim mogućnostima nije ugrožena od terorističkih napada, a pomirljiv stav prema islamskom svetu neophodno je zadržati kako ne bismo otišli u drugu krajnost.
Jelena Vučetić
Niko od prisutnih nije mogao da nam otkrije tačnu formulu za izbegavanje "nevolja", ali poštovanje uputstava stručnih lica u kombinaciji sa optimizmom koliko-toliko garantuju miran san.
Jelena Vučetić
A sjajno uvežbane bezbednosne službe tu su da nas štite, za svaki slučaj!
Jelena Vučetić
(Marija Ilić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.