8 VOJNIH SILA SE SASTALO U KRUŠEVCU! Sprema se OZBILJAN program, a iza svega stoji MOĆAN TIM (FOTO)
Vojska u Kruševcu, Foto: Grad Kruševac

vojska

8 VOJNIH SILA SE SASTALO U KRUŠEVCU! Sprema se OZBILJAN program, a iza svega stoji MOĆAN TIM (FOTO)

Polaznici kursa su oficiri i podoficiri iz Vojske Srbije i oružanih snaga drugih država

Objavljeno: 16:40h

U organizaciji Odeljenja za civilno-vojnu saradnju Generalštaba Vojske Srbije, u Кruševcu je počeo međunarodni kurs u oblasti civilno-vojne saradnje.

U Gradskoj upravi je priređen prijem, goste su pozdravili predsednica Privremenog organa grada Кruševca Jasmina Palurović i član Aleksandar Jovanović, a zatim je usledila stručna prezentacija i radni deo.

Predsednica Privremenog organa poželela je dobrodošlicu u Grad Кruševac učesnicima kursa.

Odlična saradnja

1 / 4 Foto: Grad Kruševac

- Imamo odličnu saradnju lokalne samouprave sa Vojskom Srbije tokom vanrednih situacija, ali i organizovanju gradskih manifestacija. Кruševac je primer dobre prakse kako zajedno funkcionišu civilne i vojne strukture i samo takav model rezultira uspehom i realizacijom zadatih aktivnosti - kazala je Jasmina Palurović.

Prema saopštenju Gradske uprave, polaznici kursa su oficiri i podoficiri iz Vojske Srbije i oružanih snaga BiH, Bugarske, Italije, Severne Makedonije, SAD, Holandije i Crne Gore koji se bave poslovima civilno-vojne saradnje, kao i predstavnici civilnih institucija iz Srbije.

- Tokom dvonedeljne obuke u kruševačkoj kasarni "Car Lazar" i na poligonu "Ravnjak", oni će se osposobljavati za rad na različitim pozicijama u timovima i jedinicama civilno-vojne saradnje na taktičkom nivou i unaprediti znanja o aktivnostima civilnih organizacija u zonama multinacionalnih operacija. Praktičnu i teorijsku obuku realizuje mešoviti instruktorski tim Vojske Srbije i oružanih snaga Italije, SAD i Holandije, kao i gostujući predavači iz Sektora za vanredne situacije MUP, Кomesarijata za izbeglice i migracije i Crvenog krsta Srbije - ističe Gradska uprava.

Međunarodno usavršavanje

Realizacija ovog međunarodnog usavršavanja pruža polaznicima osnovu za bolje razumevanje savremenih izazova u radu s civilnim organizacijama u složenom operativnom okruženju, a ujedno je i prilika da oficiri i podoficiri iz različitih zemalja razmene iskustva iz oblasti saradnje s nevojnim strukturama.

Ovo je treći put kako se organizuje ovaj kurs u Кruševcu, a za učesnike je pripremljen i program u u kojem će se upoznati sa kulturno-istorijskim znamenitostima Lazarevog grada.

Bonus video:

01:51

VODI SE SUKOB IZMEĐU NETANJAHUA I VOJNOG VRHA! Pukovnik: Izraelska vojska je osramoćena, ne zbog MOSADA, već zbog OVOG PROPUSTA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.