RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA DVA DELA SRBIJE: Najavljene OBILNE PADAVINE, upljen i ŽUTI METEO ALARM!
Padavine, Foto: Luka Stojanović

VREMENSKA PROGNOZA

RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA DVA DELA SRBIJE: Najavljene OBILNE PADAVINE, upljen i ŽUTI METEO ALARM!

Detaljna vremenska prognoza za naredne dane

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti oblačno vreme, na severu uglavnom suvo, a u ostalim predelima ponegde sa kišom, koja će najobilnija biti na jugu i istoku zemlje.

Do prestanka padavina i razvedravanja u svim predelima doći će kasnije posle podne i uveče, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar, koji će tokom noći ka nedelji biti u pojačanju. Najniža temperatura biće od šest do 13, najviša od 14 do 19 stepeni.

Prognoza vremena za Srbiju
Prognoza vremena za Srbijufoto: PRINTSCREEN/RHMZ

U Beogradu će danas biti umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo, a posle podne će doći do razvedravanja. Duvaće slab do umeren južni vetar, koji će tokom noći ka nedelji biti u pojačanju. Najniža temperatura biće od 7 do 11, najviša dnevna oko 17 stepeni.

Meteorološke prilike će biti relativno nepovoljne za kardiovaskularne bolesnike i osobe sa respiratornim oboljenjima kojima se savetuje oprez. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja.

Upozorenje na veću količinu padavina

"Danas, na jugu i istoku Srbije očekuju se kiša i lokalni plјuskovi, sa uslovima i za veću količinu padavina, od 20 do 40 mm, lokalno i više, i to u prvom delu dana", navodi se u upozorenju RHMZ.

Meteorološko upozorenje
Meteorološko upozorenjefoto: PRINTSCREEN/RHMZ

Hidrološko upozorenje

Na slivovima Nišave, Belog Timoka i gornjem toku Južne Morave sa pritokama tokom 04/05. novembra vodostaji će biti u umerenom porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa.

Upaljen meteo alarm

U jugoistočnoj Srbiji danas je na snazi narandžasto upozorenje zbog kiše, dok je u istočnoj Srbiji i na prostoru KiM upaljen žuti meteo alarm, takođe, zbog kiše.

Prognoza vremena za Srbiju
Prognoza vremena za Srbijufoto: PRINTSCREEN/RHMZ

Narandžasto upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Vreme narednih dana

U nedelju malo toplije i ponovo vetrovito uz jak i povremeno olujni južni i jugoistočni vetar. Novo naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima zahvata najpre Vojvodinu i zapad Srbije. Ovi kišni oblaci se popodne i uveče šire ka jugoistoku Srbije. Vetar u prvom delu dana jak i olujni južni, a popodne i uveče u postepenom slabljenju i skretanju na jugozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 5°C do 11°C, a maksimalna od 17°C do 22°C. Uveče kiša u centralnim i južnim predelima, a na severu razvedravanje.

U ponedeljak i utorak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. U utorak krajem dana i u noći ka sredi naoblačenje sa jugoapada donosi prolaznu kišu. U sredu hladnije, na severu sunčani periodi, a južnije sa kišom. U četvrtak se razvedrava i na jugu. U petak i subotu suvo i malo toplije.

Bonus video:

02:34

OVE ZIME OČEKUJTE MNOGO SNEGA! Meteorolog otkrio kakva vremenska prognoza nas čeka od novembra: PADAVINA ĆE BITI NA PRETEK

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.