POZNATO VREME SAHRANE ANE VUKADINOVIĆ (21): Njena smrt je potresla celu Srbiju
Ana Vukadinović, Foto: Privatna arhiva

TUGA DO NEBA

POZNATO VREME SAHRANE ANE VUKADINOVIĆ (21): Njena smrt je potresla celu Srbiju

Ana je rođena 8. 5. 2002. godine u Beogradu

Objavljeno:

Ana Vukadinović (21) preminula je nakon duge i teške borbe sa buloznom epidermioliziom, a biće sahranjena sutra u 13.45 sati na groblju Orlovača.

- Naša leptirica je odletela na neko bolje mesto. U ime njene porodice se zahvaljujemo svim humanim ljudima koji su sve ove godine svesrdno pomagali - objavljeno je na Fejsbuku uz fotografiju umrlice.

Podsetimo, juče je na istoj društvenoj mreži osvanula vest da je Ana nažalost izgubila svoju bitku, a prijatelji su se opraštali od nje i izjavljivali saučešće potresnim porukama.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

- Naša Ana borac koji je pomagao drugima a njoj je bilo tada najteže. Nemam reči kojima bih opisala osećanje sada dok postavljam ovu sliku. Ana je sada na nekom boljem mestu daleko od bola. Saučešće porodici i priljateljima - objavljeno je na Fejsbuk stranici Humanitarna knjižara.

Ana je rođena 8. 5. 2002. godine u Beogradu. Odmah po rođenju joj je uspostavljena dijagnoza bulozna epidermioliza. U pitanju je retko oboljenje kože u kome je koža veoma nežna i osetljiva, tako da pri najmanjem dodiru nastaju velika oštećenja.

Mališani oboleli od ove bolesti su poznati i kao "deca leptiri". Bolest je kod najtežih slučaja smrtonosna u ranom uzrastu, a, nažalost, deca koja sa ovom dijagnozom žive zahtevaju posebnu negu.

Ana je uspešno završila srednju školu sa odličnim uspehom, ali zbog lošeg zdravstvenog stanja i konstantnih bolova koje je trpela, nije bila u stanju da upiše fakultet za čim je neizmerno žalila.

Bonus video:

00:17

Sahrana Milke Stojanović

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.