OVO JE NAJTUŽNIJE MOGUĆE IME KOJE MOŽETE DATI ĆERKICI: Značenje je BAŠ BOLNO
Beba, Foto: Printscreen/Tiktok/hhgm98

POREKLO I ZNAČENJE

OVO JE NAJTUŽNIJE MOGUĆE IME KOJE MOŽETE DATI ĆERKICI: Značenje je BAŠ BOLNO

Neretko se roditelji odlučuju i za imena koja nisu srpska

Objavljeno:

Ime bebe je nešto što većina roditelja razmatra mesecima, a mnogi o njemu razmišljaju godinama pre nego što su uopšte uplovili u brak ili saznali da će imati dete.

Roditelji se pri izboru vode tradicijom, trendovima, ličnim afinitetima, porodičnim nasleđem, ali se uglavnom trude da ime nosi određenu simboliku ili značenje.

Neretko se odlučuju i za imena koja nisu srpska, ali imaju lepa i zanimljiva značenja, ili ih asociraju na nešto što je njima kroz život značilo.

1 / 5 Foto: Printscreen/Tik Tok/smart1dan

Zanimljivo je recimo da su se kroz srpsku istoriju (prilično daleku) deci često davala imena koja su imala tužnu ili na neki način tešku simboliku, a ta praksa je danas izumrla. Ipak, u našem narodu su i dalje ostala ukorenjena neka od tih imena poput Nenad, Mina, Stana, Vlajko, Gorčilo...

Stadija/Stanija/Stanika/Stana/Stanka: Ovo ime dobijale su devojčice čiji su roditelji priželjkivali da prestanu da dobijaju žensku decu.

Bonus video:

02:00

ĆERKA DANIJELA ALIBABIĆA DOBILA DVA NEVEROTNO NEOBIČNA IMENA! Supruzi zbog rođenja drugog deteta priredio SPECIJALNO iznenađenje

(Espreso / Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.