OVO SE NOĆU DEŠAVA PO PARKOVIMA I IGRALIŠTIMA ZA DECU! Sramota šta se radi, posebno u Novom Sadu
Kupa i korpa za smeće, Foto: Promo

promo

OVO SE NOĆU DEŠAVA PO PARKOVIMA I IGRALIŠTIMA ZA DECU! Sramota šta se radi, posebno u Novom Sadu

Javne površine u Novom Sadu će na ovaj način biti oplemenjene i vratiti svoju namenu u vidu mesta okupljanja, susreta i interakcije građana

Objavljeno: 09:21h

Uništavanje, lomljenje klupa i drugog mobilijara sve je učestalija pojava u našem društvu i dešava se u gotovo svim većim gradovima, između ostalog, i u Novom Sadu. Primera radi, krajem marta su vandali u toku noći isekli metalne delove sa dvanaest klupa na Keju kod Univerzitetskog parka, a osim toga, svojevremeno su na Bulevaru Mihajla Pupina drveni delovi sa klupa misteriozno nestali. Od bahatosti pojedinaca nisu pošteđene ni ljuljaške ni klackalice na dečijim igralištima, a dešavalo se da se kontejnerima i korpama za otpatke izgubi svaki trag ili da pak budu izudarani, polomljeni i zapaljeni.

Novi Sad
Novi Sadfoto: Profimedia

Zato se nabavka i postavljanje novog urbanog mobilijara kao što su nove klupe i korpe za otpatke, nametnula kao neophodna imajući u vidu da ovaj vid ulaganja poboljšava vizuelni indetitet Novog Sada i stvara utisak o uređenosti. Opremanje prostora klupama i korpama doprinosi stvaranju ugodnijeg i funkcionalnijeg prostora, koji podstiče odmor, druženje, aktivnosti na otvorenom i estetsko uživanje u okolini.

Novi Sad je tako dobio novih 1.000 klupa i isto toliko kanti za otpatke postavljenih mahom na mestima gde takva oprema nedostaje, ali i tamo gde je urbani mobilijar oštećen.

Nova klupa u Novom Sadu
Nova klupa u Novom Sadufoto: Promo

Javne površine će na ovaj način biti oplemenjene i vratiti svoju namenu u vidu mesta okupljanja, susreta i interakcije građana. Dodatni sadržaji mnoge delove grada učinili su boljim, pa tako dok šetate gradskim jezgrom, ulicom Nikole Pašića, od sada možete odmoriti na novim klupama koje se nalaze duž gotovo cele ulice, a nove klupe i kante za otpatke postavljene su i na početku ulice Pavla Papa i Jevrejske ulice. Uglavnom su u pitanju klupe urbanog tipa, metalne konstrukcije, drvenih štafli, prepoznatljive po dizajnu jer je takvim klupama Novi Sad već opreman.

Uređenje urbanog mobilijara na teritoriji grada biće nastavljeno i u narednom periodu, pogotovo u parkovima i na mestima gde je on vandalizovan.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.