KIŠOBRANE STAVITE U "STANJE PRIPRAVNOSTI": Nevreme JURIŠA ka Srbiji, pogledajte DETALJNU PROGNOZU za CELU NEDELJU!
Kiša u Srbiji, Foto: Stefan Stojanović

VREMENSKA PROGNOZA

KIŠOBRANE STAVITE U "STANJE PRIPRAVNOSTI": Nevreme JURIŠA ka Srbiji, pogledajte DETALJNU PROGNOZU za CELU NEDELJU!

U sredu se očekuje sunčano i svežije vreme, ali i dalje toplo za ovo doba godine, samo još ujutro će biti ponegde sa kišom

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplo i vetrovito, tokom jutra i prepodneva tek ponegde sa slabom kišom. Nalazimo se pod veoma snažnim ciklonom, koji nam je doneo naoblačenje, ali se glavna promena vremena očekuje posle podne i uveče.

U Hrvatskoj je grad veličine klikera pao na delu Zagorja u ranim jutarnjim satima, a zasad nije zabeležena značajnija šteta. Objavljeno je upozorenje na jaku kišu i nagle udare vetra. U međuvremenu u Sloveniji obilne padavine podigle su nivo reka u većem delu zemlje, Sava Bohinjka i Soča izlile su se u gornjem toku, a za severozapad i jugoistok zemlje izdato je narandžasto upozorenje.

U vremenskoj prognozi “Weather2Umbrella” meteorolozi su najavili da će danas biti toplo, ali uz naoblačenje i kišu u popodnevnim časovima. Posle podne u severnim i zapadnim, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima Srbije očekuju se kiša i pljuskovi sa grmljavinom. U košavskom području očekuju se olujni udari jugoistočnog vetra. Krajem dana vetar će biti u slabljenju i u skretanju na severozapadni – objavio je “Weather2Umbrella”.

Kiša u Beogradu
Kiša u Beogradufoto: Espreso.co.rs

Maksimalna dnevna temperatura će biti od 22 do 26 stepeni, u Negotinskoj Krajini do 20 stepeni Celzijusa.

U sredu sunčano

U sredu se očekuje sunčano i svežije vreme, ali i dalje toplo za ovo doba godine, samo još ujutro će biti ponegde sa kišom. Maksimalna dnevna temperatura će biti od 17 do 20 stepeni. U toku večeri i noći na jugu će doći do naoblačenje sa kišom.

Obrt u petak

U četvrtak i petak će biti sunčano i toplije. U petak krajem dana očekuje se naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

U Beogradu posle kiše svežije

- U Beogradu će u utorak uslediti jače naoblačenje, krajem dana i tokom večeri očekuju se kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće jak jugoistočni vetar. Krajem dana vetar će biti u slabljenju i u skretanju na severozapadni – poručuju iz “Weather2Umbrella”.

Maksimalna temperatura će biti do 24 stepena u Beogradu. U sredu će biti sunčano i svežije, ali i dalje toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura do 19 stepeni, a u četvrtak i petak se očekuje u glavnom gradu da bude sunčano i toplije. U petak krajem dana stiže naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Bonus video:

02:34

OVE ZIME OČEKUJTE MNOGO SNEGA! Meteorolog otkrio kakva vremenska prognoza nas čeka od novembra: PADAVINA ĆE BITI NA PRETEK

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.