OGLASIO SE RTS ZBOG SMRTI SNIMATELJA: Preminuo dva meseca posle infarkta, evo šta su poručili iz Javnog servisa
Foto: Dado Đilas

javljeno je

OGLASIO SE RTS ZBOG SMRTI SNIMATELJA: Preminuo dva meseca posle infarkta, evo šta su poručili iz Javnog servisa

Zoran je infarkt doživeo tokom snimanja emisije

Objavljeno:

Zoran Savić, snimatelj Radio-televizije Srbije, preminuo je dva meseca nakon što je u programu uživo doživeo srčani udar.

Precizno, Zoran je infarkt doživeo tokom snimanja emisije "Jedan dobar dan", 24. avgusta, na Adi Ciganliji.

Ovim povodom oglasila se pres služba Javnog servisa s obzirom na to da su se na društvenim mrežama pojavili neprimereni komentari na račun Radio-televizije Srbije.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Neprimereno je da se ovako tragičan događaj i smrt našeg kolege koristi u svrhu napada na RTS. Na sopstveni zahtev, Zoran Savić je učestvovao u realizaciji emisija sa kraćim smenama van televizijskih studija. Napominjemo da se RTS pridržava svih preporuka i upozorenja nadležnih institucija o uslovima rada pod vanrednim okolnostima, iako pojedinci zlonamerno i tendenciozno kao uzrok Zoranovog infarkta navode rad u lošim i neprihvatljivim uslovima na terenu. Toga dana, kao ni prethodnih, a ni narednih, nije izdato nijedno upozorenje koje se odnosi na rad u spoljnim uslovima uzrokovano visokom temperaturom vazduha.

Ukazujemo i na činjenicu da u okviru našeg sistema postoje zanimanja koja podležu godišnjem sistematskom pregledu. Zoran Savić je svoj redovni pregled obavio u aprilu 2023. godine, a izveštaj potvrđuje da je Zoran mogao da obavlja posao kamermana, na kojem je bio angažovan. U ovim bolnim trenucima, pre svega za porodicu i bližnje, kao i za sve nas koji smo decenijama sarađivali sa Zoranom, opraštamo se od divnog kolege i dobrog čoveka."

Bonus video: Sahrana Milke Stojanović

00:17

Sahrana Milke Stojanović

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.