DA LI JE DANAS POSLEDNJI DAN MIHOLJSKOG LETA? Meteorolog Čubrilo otkrio kada možemo očekivati JESENJE VREME i SNEG!
Marko Čubrilo, Foto: Printscreen

novi preokret

DA LI JE DANAS POSLEDNJI DAN MIHOLJSKOG LETA? Meteorolog Čubrilo otkrio kada možemo očekivati JESENJE VREME i SNEG!

Sreda i četvrtak donose mirniju atmosferu

Objavljeno:

U utorak nam sledi premeštanje hladnog fronta, padavine, mogući i grmljavinski pljuskovi, uz vrlo vetrovito vreme. Sredinom nedelje suvo i malo svežije, u petak ponovo vrlo toplo ali posle podne uz nove padavine. Prvi dan vikenda suv, a u nedelju nova kiša koje će povremeno biti i od nedelje.

Danas malo do umereno oblačno, uglavnom suvo i vrlo toplo. Posle podne na zapadu Hrvatske i duž severnog Jadrana povremena kiša i pljuskovi. Ove padavine su posledica približavanja hladnog fronta koji će već sutra pre podne zapadnom delu regiona, severnom i srednjem Jadranu doneti kišu i moguće grmljavinske pljuskove, koji će se zatim u toku posle podneva premeštati dalje na jugoistok te bi do utorka kasno uveče u oslabljenoj formi stigli i do jugoistoka Srbije, saopštio je meteorolog Marko Čubrilo u svojoj najnovijoj vremenskoj prognozi.

Sutra kišovito ali do 26 stepeni

Padavine će biti vrlo neujednačene jer će najveći deo njih biti pljuskovitog karaktera. Zbog neobično toplog vremena u atmosferi i dalje ima sasvim dovoljno energije za jače kumulonimbusne razvoje uz grmljavinu, jak pljusak i pojavu grada. Biće vetrovito, ispred fronta duvaće jak, povremeno i vrlo jak do olujan južni vetar, koji će u zoni fronta okrenuti na prolazno jak i olujan severozapadni smer. Sutra maksimumi od oko +14 na severozapadu Hrvatske do oko +26 ponegde na jugoistoku Srbije.

Od srede hladnije noći

Sreda i četvrtak donose mirniju atmosferu, noći prohladne, ponegde uz maglu, tokom dana malo svežije ali i dalje iznad proseka za početak novembra. Minimumi od +4 do +12 stepeni Celzijusa, a maksimumi do +13 do +19 u sredu i od +16 do +23 u četvrtak.

Kiša u Beogradu
Kiša u Beogradufoto: Nemanja Nikolić

Petak ponovo neobično toplo uz jače pogoršanje vremena u toku dana koje će prvo zahvatiti zapadne i severozapadne, a u noći ka suboti i jugoistočne predele regiona. Ponovo će biti kiše, grmljavinskih pljuskova, a lokalno može biti i grada. Vetar južni, u zoni fronta olujan, zapadni. Dnevni maksimum u petak na istoku regiona i do +26 stepeni Celzijusa, posle podne svugde svežije.

U nedelju kiša

Prvi dan vikenda suv i prijatan uz maksimume od +14 do +18 stepeni Celzijusa, dok se u nedelju posle podne očekuje novo pogoršanje uz kišu i pljuskove koje će nas pratiti i početkom sledeće nedelje.

Do oko 7. novembra relativno toplo ali uz postepen pad temperature vazduha, dok se posle tog datuma simulira izmena sinoptike uz građenje anticiklona u širem prostoru Velike Britanije, zapadne Evrope i Skandinavije, što ka nama pokrenulo severno strujanje uz osetnije zahlađenje i povremene padavine, tako da bi od 07. novembra trebalo da nastupi prava jesen uz maksimume od +5 do +12 stepeni Celzijusa i snežne padavine u višim planinama.

Bonus video:

02:34

OVE ZIME OČEKUJTE MNOGO SNEGA! Meteorolog otkrio kakva vremenska prognoza nas čeka od novembra: PADAVINA ĆE BITI NA PRETEK

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.