TOKOM NOĆI STIŽE KIŠA, I TO U OVE DELOVE ZEMLJE! Oglasio se RHMZ, evo kakvo nas vreme očekuje NAREDNIH DANA
Kiša, Foto: Luka Stojanović

vreme narednih dana

TOKOM NOĆI STIŽE KIŠA, I TO U OVE DELOVE ZEMLJE! Oglasio se RHMZ, evo kakvo nas vreme očekuje NAREDNIH DANA

Kako su meteorolozi najavili, uslova za kratkotrajnu kišu biće i u nedelju, ali će se zadržati toplo vreme

Objavljeno: 20:24h

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), najavio je da se u toku večeri u pojedinim delovima Srbije očekuje kiša, dok se na jugozapadu Srbije očekuju lokalni pljuskovi s grmljavinom.

- U toku večeri oblačno, toplo i u većem delu suvo, a kiša će se sa severa, zapada i jugozapada Srbije sporo premeštati prema centralnim krajevima zemlje uz postepeno slabljenje vetra. Na jugozapadu Srbije očekuju se i lokalni pljuskovi s grmljavinom - navodi se u RHMZ najavi.

Meteorološka najava
Meteorološka najavafoto: Printscreen/RHMZ

Kiša i u nedelju

Kako su meteorolozi najavili, uslova za kratkotrajnu kišu biće i u nedelju, ali će se zadržati toplo vreme, od 24 do 29 stepeni. Malo svežija jutra treba očekivati početkom naredne sedmice, ali se u utorak očekuje kratkotrajni porast dnevne temperature. Prolazna naoblačenja s kišom, pljuskovima i grmljavinom uslediće u drugoj polovini sledeće sedmice uz postepeni manji pad temperature.

Beograd jutros bio jedan od najtoplijih gradova

Podsetimo, prestonica je jutros bila jedan od najtoplijih gradova u Srbiji - u 6:00 sati je izmereno čak 25 stepeni, iako je duvao i vetar. Ista temperatura je izmerena u Valjevu i Novom Sadu.

Najhladnije je bilo u Negotinu i Zaječaru gde je bilo devet, odnosno sedam stepeni.

Upozorenje na visoke temperature

Ono što je neobično za ovo doba godine su relativno visoke temperature. Za danas i sutra su upaljeni i žuti meteoalarmi, koji su dosta pomešani - odnose se na kišu, vetar, grmljavinu, ali i visoke temperature.

Što se tiče prestonice, za danas upaljeni meteoalarm se odnosi na visoke temperature. Za nedelju je RHMZ takođe prognozirao visoke temperature u glavnom gradu.

Bonus video:

02:33

TOPLA JESEN MAMI NA PUTOVANJA! U Srbiji popularne banje i planine, Budimpešta najeftinija, a evo koja je NAJTRAŽENIJA destinacija

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.