NEZAPAMĆENA NAJEZDA OPASNIH GMIZAVACA U OVOM SPRSKOM OKRUGU, VREBAJU SA SVIH STRANA: Poslednjih dana je UŽAS (FOTO)
Zmije, Foto: RINA

opasni gmizavci

NEZAPAMĆENA NAJEZDA OPASNIH GMIZAVACA U OVOM SPRSKOM OKRUGU, VREBAJU SA SVIH STRANA: Poslednjih dana je UŽAS (FOTO)

Stanovnici Moravičkog okruga strahuju zbog najezda zmija

Objavljeno: 16:27h

Nezapamćena najezda zmija za ovo doba godine, dogadja se na teritoriji Moravičkog okruga. Jedini lovac na njih, svakako je Dejan Bisenić koji apeluje da se u ovom periodu godine, iako im nije vreme povede posebna opreznost kada je reč o pojavi ovih opasnih gmizavaca.

- Poslednjih deset dana je užas, prosto ne postoji mesto gde ih ne možete zateći. Pre svega nekoliko dana u ulici Hajduk Veljka, u samom centru, pronašao sam u kući celo jedno leglo, što nije karatkeristično za mesec oktobar. Trenutno ih najviše ima u automobilima, takve slučajeve ne mogu ni da prebrojim, dok ih u kućama ih ima na mestima gde nisu radjene od betosnkih ploča. Uglavnom su to starija domaćinstva koja u sebi imaju brodske podove - kazao je za RINU, Dejan Bisenić jedini lovac na gmizavce u Moravičkom okrugu.

Zmije
foto: RINA

On ističe, da iako je ovo period kada bi one trebalo da budu u hibernaciji, njihova pojava ne iznenadjuje, zbog toga njegovi telefoni neprestano zvone.

- Toliko je poziva da se ne može svima izadji u susret, zbog čega često nailazim na nerazumevanje gradana. Zato apelujem na sve, naročito na one koji se vrate iz prirode da pre svega pregledaju automobile, jer ni sami nismo svesni koliko često ih tu možemo naći - dodaje Bisenić.

Dejan kaže, da uzrok pojave šarki, poskoka i smukova ni njemu nije poznat, da će se uzroci tek ukazati.

Bonus video:

00:17

Zmija u centru Beograda

(Espreso/ RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.