STROGI PROFESOR ISTORIJE, A JOŠ I REPUJE I DELI CRVENE I ŽUTE KARTONE: Ovo je Dušan Koprivica, a đaci ga obožavaju
Dušan Koprivica Ćače, Foto: Printscreen/RTS

omiljeni profa

STROGI PROFESOR ISTORIJE, A JOŠ I REPUJE I DELI CRVENE I ŽUTE KARTONE: Ovo je Dušan Koprivica, a đaci ga obožavaju

Dok je studirao, Dušan je radio kao konobar, gde je crpeo inspiraciju za svoje pesme

Objavljeno:

U OŠ "Milena Pavlović Barili", nastavnik istorije Dušan Koprivica Ćače nije samo običan predavač. Deca ga vole i poštuju, iako je poznat po svojoj strogosti. On nije samo nastavnik, već i umetnik koji svoje slobodno vreme posvećuje repovanju i pisanju tekstova.

Dok je studirao, Dušan je radio kao konobar, gde je crpeo inspiraciju za svoje pesme.

"Uvek su me zanimali problemi običnog čoveka, a u tome se često krije i humor. Svi delimo iste brige i radosti, i to me je inspirisalo da izrazim svoje misli kroz reči i ritam. Odlučio sam se da repujem nekim svojim naglaskom, odnosno naglaskom kojim ljudi pričaju u Kuršumliji, a to je ljudima bilo zanimljivo", otkriva Dušan.

Želja da bude nastavnik rodila se još dok je bio u petom razredu, što je postala njegova prva ljubav. On veruje da je ključ uspeha u tome kako se profesor postavi u različitim situacijama i kakav autoritet stekne među đacima.

"U početku je bilo izazovno jer sam radio i šaljive pesme, a važno je bilo očuvati svoj autoritet. Ipak, uz podršku kolega, uspeli smo da pronađemo pravu ravnotežu. Sada sve teče glatko", objašnjava Dušan.

Nastavnik ističe da je naučio mnogo trikova od raznih kolega, a sve ih je iskombinovao i primenio na svoj jedinstven način.

Njegova strogost čini časove interesantnijim za učenike, koji znaju da mogu očekivati opomenu, žuti ili crveni karton ako se ne pridržavaju pravila.

Dušan Koprivica i dalje nastavlja da snima pesme na različite teme, inspirišući i obogaćujući obrazovanje svojih đaka na jedinstven način. Njegova predanost nastavi i umetnosti pokazuje da se strast i ljubav prema obrazovanju mogu kombinovati na neobičan, ali izuzetno efikasan način.

Dušan Koprivica, poznatiji pod umetničkih imenom Ćače, rođen je u Kuršumliji. Završio je studije istorije na Filozofskom fakultetu u Prištini sa privremenim prebivalištem u Kosovskoj Mitrovici. Profesor je istorije u osnovnoj školi u Beogradu, gde i danas živi. Zvaničnu muzičku karijeru započeo je 2015. godine iako se repom bavio i ranije. Pored šaljivih hitova, sarkastičnih i kritičkih tekstova u svojim numerama, u kojima promoviše i dijalekat svog kraja, odnosno Južne Srbije, ističu se i rodoljubive pesme ,,Albanska spomenica“ i ,,Ovde ostajem“ koja se intertekstualno nastavlja na čuvenu Šantićevu...

Bonus video: DECI KOJA SU BILA IZLOŽENA NAJVEĆIM TRAUMAMA, ŠKOLA JE POČELA DRUGAČIJE Slavica Đukić Dejanović o početku škole

11:59

DECI KOJA SU BILA IZLOŽENA NAJVEĆIM TRAUMAMA, ŠKOLA JE POČELA DRUGAČIJE Slavica Đukić Dejanović o početku škole

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.