RAŠIRILA PEŠKIR I BAŠKARI SE NA SUNCU: Oglasio se Muzej žrtvava genocida, evo šta su rekli o SRAMNOM POSTUPKU
Foto: Printscreen/RTS

svašta

RAŠIRILA PEŠKIR I BAŠKARI SE NA SUNCU: Oglasio se Muzej žrtvava genocida, evo šta su rekli o SRAMNOM POSTUPKU

Kako se navodi, Muzej će u narednom periodu dodatno intenzivirati obrazovne programe koji, pored ostalog, upravo i imaju za cilj da preveniraju ovakvo i njemu slično sramotno ponašanje

Objavljeno: 08:17h

"Prizor koji su pre izvesnog vremena zabeležile naše kolege, stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, svedoči o sramotnom i apsolutno nedopustivom ponašanju jedne naše sugrađanke koja je Groblje oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu izabrala za sunčanje"

"Sunčanje na grobovima predaka", s ovim naslovom Muzej žrtava genocida objavio je fotografiju devojke u kupaćem kostimu koja se baškari na suncu usred Groblja oslobodiocima Beograda.

"U ove dane kada se navršava 79. godišnjica slavne i herojske bitke za Beograd koja je bila krunisana 20. oktobra 1944. godine oslobođenjem našeg glavog grada pojedini Beograđani uporno pokazuju svoj neprimereni i anticivilizacijski odnos u vezi sa najznačajnijim događajima nacionalne istorije, kao i prvorazredno važnim vojnim memorijalima i mestima stradanja", navodi se u objavi na Fejsbuk nalogu muzeja.

"Upravo je Groblje oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu jedan od tih vojnih memorijala koji su u kontinuitetu izloženi čestom i neprimerenom odnosu većeg broja naših sugrađana. Usled manjka znanja, viška nezainteresovanosti i izostanka elementarnog vaspitanja, kao i zbog nedovoljne brige odgovornih na gradskom i nacionalnom nivou, ovaj lokalitet vremenom je pretvoren u prostor za bavljene sporstkim aktivnostima, razbibrigu, a odnedavno i za sunčanje".

"Izostanak edukacije, kao i odgovarajućih sankcija za ovako i njemu slično nedolično, sramotno i nedopustivo ponašanje rezultiralo je sve češćim primerima neprimerenog ponašanja naših brojnih sugrađana koji vojne memorijale, stratišta i gubilišta iz perioda Drugog svetskog rata skrnave svojim ponašanjem".

"Stoga Muzej žrtava genocida iznova apeluje na odgovorne u lokalnim samoupravama, u resornim ministarstvima i javnim tužilaštvima, da bez odlaganja reaguju na ovakve postupke i propisno ih sankcionišu. Takođe, Muzej poziva resorna miistarstva i organe lokalnih samouprava da obezbede fizičko-tehničku zaštitu najznačajnijih vojnih memorijala iz perioda Drugog svetskog rata širom naše zemlje kako bi ih i na taj način zaštitili od sve brojnijih naših sugrađana koji svojim ponašanjem nanose veliku sramotu čitavom našem društvu.

Kako se navodi, Muzej će u narednom periodu dodatno intenzivirati obrazovne programe koji, pored ostalog, upravo i imaju za cilj da preveniraju ovakvo i njemu slično sramotno ponašanje.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.