VATROGASCI IMAJU PUNE RUKE POSLA: Ponovo GORI DEPONIJA u Bogatiću!
Foto: RINA

Požurili da zapale strnjišta pre kiše

VATROGASCI IMAJU PUNE RUKE POSLA: Ponovo GORI DEPONIJA u Bogatiću!

Zahvaljujući intervencijama vatrogasaca sprečeno je širenje požara na njive sa kojih nisu ubrani usevi

Objavljeno:

Pred najavljenu promenu vremena i očekivanu kišu poljoprivrednici u Mačvi su danas masovno palili strnjišta, pa su vatrogasci tokom celog dana gasili požare na otvorenom. Pojedina mesta i večeras obasjava vatra sa njiva i u nebo se diže gust dim.

Vatrogasci iz Bogatića su od jutros na terenu i intervenisali su u mestima Sovljak, Crna Bara, Glušci, Banovo Polje, kao i u Bogatiću gde su gasili vatru na njivama i na gradskoj deponiji.

Na deponiji otpada vatra tinja celog dana, a osim vatrogasaca na gašenju požara su angažovani i radnici JKP "Bogatić". U ovom preduzeću su naveli da će sutra mašinama početi da zatrpavaju deponiju, a uzdaju se i da će im kiša olakšati posao.

VAtrogasci
foto: MUp Srbije

I stanovnici Bogatića, koji je i večeras, kao krajem avgusta kada je gradska deponija gorela nekoliko dana, obavijen dimom neprijatnog mirisa, više od ostalih očekuju da padne kiša. Vazduh je zagađen jer je koncentracija PM 2,5 čestica povećana tri, a azot diokisa dva puta od maksimalno dozvoljene.

I pored čestih upozorenja MUP-a da je zabranjeno i kažnjivo, a često može da bude i opasno, od završetka žetve pšenice a naročito posle berbe kukuruza poljoprivrednici masovno spaljuju strnjišta.

Zahvaljujući intervencijama vatrogasaca sprečeno je širenje požara na njive sa kojih nisu ubrani usevi. Međutim, prošle sedmice u Crnoj Bari dogodio se ranije nezabeležen slučaj kada je na njivi potpuno izgoreo automobil kojim je domaćin došao da zapali strnjište posle berbe kukuruza.

Bonus video:

00:32

Požar u Novom Pazaru

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.