NOVOSAĐANKA BILA SPREČENA DA SE VRATI IZ TEL AVIVA: Pomoć joj pružila Crna Gora, noćas poleće njihov avion
Foto: Tamara Trajković

javljeno je

NOVOSAĐANKA BILA SPREČENA DA SE VRATI IZ TEL AVIVA: Pomoć joj pružila Crna Gora, noćas poleće njihov avion

Nada se pojavila kada je preko prijatelja saznala da je Crna Gora poslala avion za svoje građane

Objavljeno:

Iako je avion kompanije AirSerbia još sinoć doleteo iz Tel Aviva za Beograd, u Izraealu je i posle toga ostao još Srba. Među njima je i jedna Novosađanka koja nije mogla da se evakuiše zbog situacije u gradu u kom je boravila, ni da dođe do aerodroma "Ben Gurion".

Iako se deo građana vratio evakuacionim letom nacionalne avio kompanije bez potrebe da plaćaju, to nije slučaj sa ovom Novosađankom. Pored svih problema koje je doneo rat, zabrinuta majka kaže da oni nisu odmah mogli ni da plate kartu, jer su pre nekoliko dana sahranili bliskog člana porodice, te da im finansije nisu na nivou da bi mogli tek tako da kupe kartu koja prelazi njihov kućni budžet.

Ipak, veći problem je bio to što Novosađanka zbog raketnih napada nije mogla da dođe do aerodroma na besplatni let.

Nada se pojavila kada je preko prijatelja saznala da je Crna Gora poslala avion za svoje građane, ali da u njega besplatno mogu da se ukrcaju i držaljani Srbije.

Odmah je poslala fotografije svog pasoša koje je njen prijatelj prosledio konzulu Crne Gore, nakon čega se njeno ime našlo na spisku za evakuaciju iz te ratom zahvaćene države. Avion bi sa aerodroma "Ben Gurion" trebalo da poleti večeras oko 3.40 sati i da posle toga sleti na aerodrom "Golubovci" u Podgorici.

Situacija je ove večeri mirnija, pa je ona uspela da sa prijateljem krene ka aerodromu.

Osim nje, još četvoro Srba kući će se vratiti tim letom, kao i 10 Slovenaca.

Majka Novosađanke kaže da ne može da dočeka da njena ćerka dotakne tlo Balkana i da je zagrli i dodaje da je beskrajno zahvalna Vladi Crne Gore.

Bonus video: MAPA ŠPIJUNSKIH AVIONA KOJI IZVIĐAJU RUSIJU! Ignjatović: leteo je ukupno 18 sati, a SRPSKI AVION PRAĆEN SVE DO ČIKAGA?

01:43

MAPA ŠPIJUNSKIH AVIONA KOJI IZVIĐAJU RUSIJU! Ignjatović: leteo je ukupno 18 sati, a SRPSKI AVION PRAĆEN SVE DO ČIKAGA?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.