SRPKINJA KOJA ŽIVI U ŠVAJCARSKOJ IZDRAMILA ZBOG PLAĆANJA RAČUNA NA DEJTU: A onda su krenuli da je PLJUJU (VIDEO)
Srpkinja koja živi u Švajcarskoj, Foto: Printscreen/Twitter/stefidzax

NISU JE ŠTEDELI

SRPKINJA KOJA ŽIVI U ŠVAJCARSKOJ IZDRAMILA ZBOG PLAĆANJA RAČUNA NA DEJTU: A onda su krenuli da je PLJUJU (VIDEO)

"Kada sam se doselila u Švajcarsku, očekivala sam sir i čokoladu, ali nisam očekivala da momak i devojka plaćaju odvojeno račun u restoranu"

Objavljeno: 15:55h

Da li muškarac treba da bude taj koji će regulisati račun u restroanu na dejtu, pitanje je koje se u Srbiji često poteže. Mnoge žene smatraju da je to 'muški posao', dok postoje i one koje kažu u da su dovoljno samostalne i ekonomski nezavisne, da mogu same da pokriju svoj deo, pa nekad čak i ceo račun. Ipak, u tradiciji Balkana džentlmenski je da momak izvadi keš ili karticu i plati ukupne troškove, dok se u drugim zemljama zapadne Evrope to ne podrazumeva. Kao na primer u Švajcarskoj, ako je suditi po iskustvu jedne devojke, koja je svoje negodovanje zbog pomenute problematike izrazila na društvenim mrežama.

"Kada sam se doselila u Švajcarsku, očekivala sam sir i čokoladu, ali nisam očekivala da momak i devojka plaćaju odvojeno račun u restoranu. Dolazim sa Balkana gde se jasno zna ko kosi, a ko vodu nosi, ko kapiju otvara, a ko plaća račun u restoranu, tako da me je švajcarski stil potpuno iznenadio. Po mom mišljenju, muškarac je taj koji treba da preuzme kormilo i galantno plati račun u restoranu", ispričala je devojka u videu, koji je postao veoma popularan i viralan na TikToku.

"Da li si ti sama tradiconalna žena?"

Usledio je poprilično veliki broj komentara, a tviteraši nisu bili blagi u izražavanju svog mišljenja.

"Samo bih je pitao da li zna ko kapiju otvara, živo me zanima njen odgovor i objašnjenje", "Pa, ovakve bi da im sve muškarac obezbedi, a onda da se ponašaju kao strong independent woman", "Ista ona mis Vranje "nemam objašnjenje ovakvog fenomena", "Da se zna ko namešta antenu, a ko viče- dobro je. Inače se zove Dutch treat, a ne švajcarski stil", "Sestro, zalažeš se za ravnopravnost, pa onda i živi tako. Ne može to tako - sad ću da izaberem samo one delove koji meni odgovaraju, a ono što mi ne odgovara, tad ću da kažem - budi tradicionalan muškarac. A da te čovek pita - da li si ti tradicionalna žena?", glasili su komentari.

Bonus video:

00:34

Stigli gastarbajteri na Peštersku visoravan

(Espreso / BlicŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.