IPAK JE ODLOŽEN NOVI SISTEM PRAVILA ZA ULAZAK U EU: Ovo je datum od kada će se primenjivati ETIAS
Pasoš, Foto: Profimedia

ŠENGEN

IPAK JE ODLOŽEN NOVI SISTEM PRAVILA ZA ULAZAK U EU: Ovo je datum od kada će se primenjivati ETIAS

Prema prvobitnom planu, ETIAS je trebalo da bude pokrenut u novembru ove godine

Objavljeno: 13:30h

Iako je planirano da sistem bude pokrenut početkom sledeće godine, on će ipak biti pušten u rad najranije u maju 2025, javlja portal "Schengen Visa Info".

Kako navodi izvor tog portala, razlog za odlaganje primene ETIAS-a je što "treća strana kasni sa primenom ulazno izlaznog sistema".

- Nadali smo se da će sistem postati operativan najkasnije početkom sledeće godine, ali je postalo jasno da je to nedostižno. Rezultat toga je da odlaganje primene ETIAS-a za maj 2025. godine, uz mogućnost daljeg odlaganja, rekao je neimenovani izvor portala "Schengen Visa Info".

1 / 3 Foto: Profimedia

Ta informacija već je potvrđena na zvaničnim stranicama Sekretarijata za migracije Švajcarske i Ministarstva za Evropu i inostrane poslove Francuske, ali ne i na zvaničnoj stranici EU. Prema prvobitnom planu, ETIAS je trebalo da bude pokrenut u novembru ove godine, ali je primena sistema prvo odložena za početak sledeće godine, a potom i za maj 2025, uz mogućnost daljih odlaganja.

Bonus video:

03:32

O SRPSKOJ PETICIJI ZA UKIDANJE VIZA mogao bi da raspravlja i BRITANSKI PARLAMENT? Evo šta je PRESUDNO da bi se zahtev prihvatio

(Espreso/Schengen Visa Info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.