"127 NAŠIH GRAĐANA SE VRATILO IZ TEL AVIVA": Oglasila se premijerka Brnabić povodom VANREDNIH LETOVA!
Ana Brnabić, Foto: Printscreen/TV Prva

skoro sve svetske kompanije otkazale letove

"127 NAŠIH GRAĐANA SE VRATILO IZ TEL AVIVA": Oglasila se premijerka Brnabić povodom VANREDNIH LETOVA!

Kazala je da su znali da postoji grupa građana koji su otišli na putovanje u Tel Aviv lou kost kompanijama, koje su odmah nakon početka nestabilnosti otkazali letove

Objavljeno:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je jutros 127 građana Srbije iz Tel Aviva sletelo na aerodrom Nikola Tesla avionima Er Srbije.

Ona je gostujući u jutarnjem programu televizije Hepi im rekla da su gotovo sve velike svetske kompanije otkazale letove iz Tel Aviva, dok je srpski nacionalni avioprevoznik nastavio da leti, a da troškove snosi Vlada Srbije.

- Imam sve informacije. Mi smo juče čitavog dana radili na tome, puštali ste snimak iz Kovilova sa Zbora Krajišnika na kojem sam bila sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, nakon tog događaja smo razgovarali o tom repatrioconom letu „Air Serbia“, 127 naših građana je sletelo tim vanrednim letom. Sleteli su oko 01.45 noćas. Predsednik i ja smo ispratili taj let, sa čitavim timom „Air Serbia“. Imali su sat vremena da se ukrcaju u avion, bilo je dva aviona na aerodromu. Napali su nas a da nisu znali da mi radimo na tome - kazala je premijerka.

Ana Brnabić
Ana Brnabićfoto: Printscreen/Pink

Kazala je da su znali da postoji grupa građana koji su otišli na putovanje u Tel Aviv lou kost kompanijama, koje su odmah nakon početka nestabilnosti otkazali letove.

- Velika većina je juče otkazala svoje letove. Air Serbia je ostala jedna od retkih kompanija koji i dalje leti. Jedan avion je iznad Turske, sleće za sat vremena u Beograd. Sutra oko 19h imamo još jedan redovan let. Svi treba da budemo ponosni na našeg nacionalnog avio-prevoznika, on i dalje leti, nisu ostavili naše građane na cedilu. Beskrajno sam im zahvalna, oni su naša dika i ponos. Imaju svoje bezbednosne kontrole, bezbednosne mehanizme, niko više ne leti, mi ponosno letimo. Sada kada pogledate, zamislite da nemamo nacionalnu kompaniju? - kazala je ona.

Kompletne troškove snosi Vlada Republike Srbije.

- Ovde se podrazumeva da država odmah reaguje i snosi sve troškove. Iz tajkunskih medija su jedva dočekali da nas napadu, nisu ni sačekali da reagujemo. Ponovo su pokušali da iskoriste veoma tešku – tragičnu situaciju za politički napad na Vladu i na predsednika Vučića, bez ikakve sramote. Da li smo čuli izvini? Nismo i nikada nećemo. Svaku situaciju će iskoristiti za napade, a ne da pomognu našim građanima. To je svima jasno, da objektivnosti i profesionalizma nema. Air Serbia nastavlja redovne letove – istakla je tokom gostovanja na Hepi televiziji.

Bonus video:

03:25

HAMASU POMAGAO IRAN, DRONOVI UNIŠTAVALI NAJBOLJE TENKOVE! Pukovnik u penziji: NEOBJAŠNJIV propust izraelskih obaveštajnih službi

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.