STIGAO JE POZIV ZA PENZIONERE: Ovo obavezno treba da URADITE!
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić

APEL!

STIGAO JE POZIV ZA PENZIONERE: Ovo obavezno treba da URADITE!

Preporuka je svakako da se rizične i starosne grupe zaštite od gripa ovom vakcinom

Objavljeno:

U domovima zdravlja širom naše zemlje počela je vakcinacija protiv sezonskog gripa.

Ono što je potrebno da građani najpre urade jeste da se jave svom izabranom lekaru u domu zdravlja, obave pregled i potom odu na vakcinaciju.

Kako je kazala doktorka Jelena Vukotić iz Doma zdravlja Zvezdara, za TV Prva, u toj zdravstvenoj ustanovi se za četiri dana vakcinisalo više do 700 pacijenata.

„To je uglavnom stanovništvo koje i treba da se vakciniše, odnosno starosne dobi od 65 godina pa naviše. Mada, ima dosta i mlađih pacijenata, posebno zdravstvenih radnika.

1 / 5 Foto: Profimedia

Mi smo ove godine trebovali preko 7.000 vakcina, i veliko je interesovanje naših građana za vakcinom torvaksflu, koja jeste trovalentna i koja je apsolutna preporuka da se primi ove godine a dobićemo je sa Instituta Torlak“, kaže doktorka Vukotić.

Ona je dodala i da je trajanje imunizacije individualno.

„Preporuka je svakako da se rizične i starosne grupe zaštite od gripa ovom vakcinom. To je ciljano stanovništvo – stariji od 65 godina“.

Ali, kako je dodala, vakcinu protiv gripa treba da prime i oni mlađi, oni koji su imunodeficijentni, koji boluju od nekih drugih bolesti kao što su astma, dijabetes, opstrukcije pluća, onkološki pacijenti i drugi.

Bonus video:

01:48

ZBOG ČEGA PENZIONERI I DALJE RADE I TO NAJTEŽE POSLOVE?

(Espreso / Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.