SESTRA MINE POŠARAC ZAROBLJENA U IZRAELU: "Opsovala bih pošteno ceo svet..." (FOTO)
MIna Pošarac, Foto: Instagram/mina_posarac1

POTRESNE REČI

SESTRA MINE POŠARAC ZAROBLJENA U IZRAELU: "Opsovala bih pošteno ceo svet..." (FOTO)

Mina Pošarac iz Rume boluje od agresivnog tumora

Objavljeno:

Večeras bi iz Tel Aviva trebalo da poleti još jedan avion pun srpskih državljana koji čekaju na evakuaciju.

Jutros je na beogradski aerodrom stigao deo hodočasnika i turista koji su tamo bili zarobljeni, ali prema rečima počasnog konzula Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić na povratak iz Izraela čeka još oko 110 građana. Među njima je i sestra Mine Pošarac (22), devojke koja je svojom neiscrpnom borbom na noge podigla celu Srbiju.

Ova Rumljanka boluje od agresivnog tumora koji se u najvećem broju slučaja javlja na mozgu, međutim, njoj je otkriven na kičmi. Celu Srbiju uzbudila je priča o mladoj studentkinji koja se razbolela, a onda je postala poznata i po svom neverovatnom duhu i šalama koje često zbija na svoj račun.

Ipak, jutros je obavestila sve koji prate njenu borbu da pored cele muke sa terapijama iščekuje da sazna kada joj se sestra, Anastasija Pošarac, vraća iz Izraela.

- Jaoj… Današnji dan.. 2023. budim se sva izlomljena od terapije, oko mene frka, počeo rat u Izraelu.. Moja rođena sestra usred Izraela, moj mozak lagano pregoreva.. Smišljam hiljadu načina kako da pobegne odande ali naravno ni jedan realan i izvodljiv... Anja preplivaj, iskopaj rupe, šunjaj se… Ništa, rešim da se uspavam kako bi mi vreme prolazilo brže i kako ne bih mislila o tome.. Budim se, sestra mi šalje kako joj nedostajem.. Sve ovo je jako prestrašno i prosto ne verujem da je na svu moju muku moralo da nas zadesi i to.. Šalje mi drugarica uspomenu kako smo izašle prvi put na splav... Razmišljam vidi koliko se živelo bezbrižno.. Satima se sminkaš, sređujes, ideš, provodiš se.. Jedva čekam da se vrati kući, da joj ispunim najveću želju, prohodam i onda sa njom ispočetka kroz sve te bezbrižne dane.. Opsovala bih pošteno ceo svet, nasilje, terorizam ali suzdržaću se, pomoliti dragom Bogu i reći, Anja čekam te da zajedno mršavimo i živimo kao pre - poručila je ona na svom Instagram nalogu.

1 / 3 Foto: printscreen/instagram/minaposarac, Privatna arhiva

Podsetimo, Er Srbija će danas u saradnji sa Vladom Republike Srbije, obaviti repatrijacioni let iz Tel Aviva.

Srpski hodočasnici su među prvima koji su danas uspeli da napuste teritoriju Izraela, do mnogi naši i strani državljani i dalje čekaju na aerodromu i u hotelima. Njihov iznenadni put, izazvan sukobom između Izraela i Palestine, bio je pun napetosti, s obzirom na to da su se u trenutku napada nalazili na palestinskoj strani, dok je aerodrom, koji je bio njihov izlaz iz nimalo prijatne situacije, u Tel Avivu.

Bonus video:

00:26

MILICA PAVLOVIĆ U ESPRESOVOJ AKCIJI ZA MINU

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.