ZAVRŠENA PENZIONERSKA OLIMPIJADA: Najstariji građani uživali u Vrnjačkoj Banji
Penzioneri, Foto: Filip Plavčić

PENZIONERI

ZAVRŠENA PENZIONERSKA OLIMPIJADA: Najstariji građani uživali u Vrnjačkoj Banji

Predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić je na svečanom otvaranju olimpijade i zvanično proglasio početak primene penzionerske kartice

Objavljeno:

Manifestacija „Olimpijada sporta, zdravlja i kulture”, šesnaesta po redu, koja je održana od 1. do 4. oktobra u Vrnjačkoj Banji, okupila je više od 500 takmičara, penzionera iz cele Srbije.

Realizovana je pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić je na svečanom otvaranju olimpijade i zvanično proglasio početak primene penzionerske kartice.

„Zahvaljujući velikoj podršci države i našem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, penzije za oko 1,65 miliona najstarijih sugrađana od 1. oktobra su uvećane 5,5 odsto, a od 1. januara 2024. mogu da računaju i na dodatno povećanje koje će iznositi 14,8 odsto, kao i primenu penzionerske kartice koja će penzionerima omogućiti da koriste pogodnosti u više od 650 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca…

Ovim je država pokazala da joj je briga o penzionerima prioritet. Ljudi koji su u penziji, žele da imaju sve sadržaje kao i oni koji su aktivni, dakle i kulturne i sportske, da učestvuju u svemu i aktivno donose odluke. Taj oblik društvenog standarda je izuzetno bitan i država je tu, što sa centralnog, tako i sa lokalnog nivoa, da deluje”, izjavio je predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić.

1 / 5 Foto: Beta Dragan Gojić

Na finalnoj manifestaciji olimpijade, kojoj su prethodili višemesečni susreti u 24 okruga, održane su razne sportske igre (šah, pikado, fudbal), kulturni sadržaji, književne večeri, likovne kolonije i ekološke radionice, istakao je Savić, navodi se u saopštenju Službe za odnose sa medijima.

„Sve radionice su bile vrlo sadržajne i kreativne. Na primer, književne večeri su bile posveće ljubavi, predstavljene su „Pesme ljubavi i proza istine” sa piscem dr Đorđem Sibinovićem i književnim kritičarem Petrom Arbutinom. Naročito bih naglasio da je naša proslavljena šahistkinja Alisa Marić, inače, bivša ministraka sporta, odigrala simultanku na 25 tabli sa penzionerima. Nakon toga je učestvovala na promociji knjige, novinara Branislava Rakića ‘Kaisa u Beogradu’.

Posebno bih istakao odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom u Vrnjačkoj Banji i zahvalio na toplom gostoprimstvu za naše penzionere, gde su imali sadržajne aktivnosti, kao i Turističkoj oraganizaciji Vrnjačka Banja, Udruženju penzionera Vrnjačka Banja, Narodnoj biblioteci ‘dr Dušan Radić’ Vrnjačka Banja, PIO fondu, kompaniji Cepter, velemajstoru u šahu Alisi Marić i mnogim drugima koji su pomogli da se olimpijada održi. Pobednicima su simbolično uručene medalje i pehari poslednjeg takmičarskog dana, a cilj je da se širi zdrav duh među starijom populacijom“, naglasio je.

Poslednjeg dana olimpijade, predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić potpisao je sporazum saradnje sa kompanijom Cepter i obišao štandove bazara zdravlja.

Bonus video:

01:48

ZBOG ČEGA PENZIONERI I DALJE RADE I TO NAJTEŽE POSLOVE?

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.