SAMO JEDNA ILI DVE JANINE DŽINOVSKE PAPRIKE DOVOLJNE SU ZA RUČAK ZA CELU PORODICU: Cena za kilo 180 dinara (FOTO)
Janina paprika, Foto: RINA

SVAKA JOJ ČAST

SAMO JEDNA ILI DVE JANINE DŽINOVSKE PAPRIKE DOVOLJNE SU ZA RUČAK ZA CELU PORODICU: Cena za kilo 180 dinara (FOTO)

Njene paprike daleko se prepoznaju i čuvene su po posebnoj krupnoći

Objavljeno:

Kako jesen odmiče tako se bliži i kraj sezonskih radova u voćnjacima i njivima u plodnim pomoravskim selima. Ostalo je još vrednim poljoprivrednicima da konačno oberu jabuke, izvade krompir ali i završe sezonu paprika. Ove godine povrće posebno po tome što je neophodno za čuveni delikates - ajvar, na pijačnim tezagama i marketima dostiže cenu i do 220 dinara po kilogramu, pa mnogi kažu da će se ajvar sa pravom zvati sprskim kavijarom.

- Paprika iz pomoravskih sela nadaleko je čuvena po svom kvalitetu, po boji, odličnoj strukturi, zato sve što se nabere sve se i proda. Ljudi ne pitaju za cenu. Istina je da negde koštaju i preko 200 dinara, ali ja svoju papriku prodajem za 180 dinara i svi srećni i zadovoljni, kaže za RINU Dana Dukanac iz sela Viljuša kod Čačka.

Paprika, Paprike
foto: RINA

Njene paprike daleko se prepoznaju i čuvene su po posebnoj krupnoći, tako da ukoliko uzmete da njih pravite za ručak umesto čitavog kilograma, dovoljna su vam njena samo jedan ili dva primerka i može da jede čitava porodica.

- Uprkos poplavama i gradu koje su zahvatili ovaj naš kraj, rod je dobar ove sezone. Međutim, moram da kažem to je paprika koja je ostala posle svih neprilika i da je i šteta pola - pola, da nije bilo vremenskih neprilika bilo bi sve duplirano. Ovde možete da nađete papriku težine i do 450 grama što znači da su u kilogramu dve do tri paprike”, kaže Dana.

Paprika, Paprike
foto: RINA

Ona dodaje da se već godina bave proizvodnjom ovog povrća, tako da im je plasman paprika već osiguran i da imaju stalne mušterije.

Bonus video: KOJE ŠIFRE NIKAKO NE SMEJU DA SE SAOPŠTE PUTNICIMA I ŠTA ONE ZNAČE? Ignjatović otkrio: Najopasnije je izazvati paniku u avionu!

01:35

KOJE ŠIFRE NIKAKO NE SMEJU DA SE SAOPŠTE PUTNICIMA I ŠTA ONE ZNAČE? Ignjatović otkrio: Najopasnije je izazvati paniku u avionu!

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.