EVO ŠTA NAS ČEKA POSLE MIHOLJDANA! Prognoza za naredne dane je pravo IZNENAĐENJE, ovo niko nije očekivao
Jesen, Foto: Ana Paunković

vremenska prognoza

EVO ŠTA NAS ČEKA POSLE MIHOLJDANA! Prognoza za naredne dane je pravo IZNENAĐENJE, ovo niko nije očekivao

Detaljna vremenska prognoza do 10. oktobra 2023.

Objavljeno:

Zakoračili smo u oktobar, jesenji mesec koji ima prosečnu temperaturu oko 18 stepeni.

Hoće li nas iznenaditi miholjsko leto?

Neretko se desi da nas iznenadi toplijim vremenskim periodom koji je u narodu poznato kao "miholjsko leto". Ove godine miholjsko leto stiže u drugoj polovini meseca upravo nakon Miholjdana. Pre toga nas očekuje jedno blaže zahlađenje. Dugoročne prognoze nam kažu da će oktobar biti prosečno vlažan, dakle suma padavina će biti oko proseka, ali će biti i natprosečno topao. Srednja temperatura vazduha biće viša za oko jedan stepen.

Evropa se nalazi pod uticajem visokog vazdušnog pritiska sa jugozapada. Taj topli vazduh se širi i ka nama pa se danas očekuje toplo vreme.

Sunčano vreme
Sunčano vremefoto: Petar Aleksić

Vremenska prognoza za 3. oktobar

U Srbiji će danas ujutru biti hladno, ponegde po kotlinama i dolinama reka zapadne i južne Srbije sa kratkotrajnom maglom, dok se tokom dana očekuje pretežno sunčano i toplo.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 13 stepeni, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni, saopštio je Republički Hidrometeoroloski Zavod.

U Beogradu će danas, nakon hladnog jutra, tokom dana biti pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 10 do 13 stepeni, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Beograd
Beogradfoto: Petar Aleksić

Vremenska prognoza za sedam dana

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 10. oktobra, u Srbiji će jutra biti sveža, dok će preko dana biti pretežno sunčano i toplo sa najvišom dnevnom temperaturom u većini mesta od 23 do 26 stepeni.

Prolazno naoblačenje uz manji pad temperature, koje će tek ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak, očekuje se samo u sredu posle podne, kao i u četvrtak kada su padavine moguće uglavnom u brdsko - planinskim predelima.

Bonus video:

08:10

SLOBODAN SOVILJ: Vremenska prognoza za JESEN I ZIMU

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.