ONAJ KOJI JE JEDNAK BOGU: Muško ime koje Srbi OBOŽAVAJU, a značenje je da se NAJEŽIŠ
Dečak, Foto: Printscreen/Instagram/uncombable_locks

Značenje imena

ONAJ KOJI JE JEDNAK BOGU: Muško ime koje Srbi OBOŽAVAJU, a značenje je da se NAJEŽIŠ

Ime koje je jedno od retkih da mu vreme ništa ne može, uvek je moderno

Objavljeno:

Budući roditelji imaju veliki zadatak pred sobom, a to je da smisle ime za dete koje će ga obeležiti za ceo život. Nije lako, a izbor je ogroman. Međutim, ako volite imena koja su stara i daju se generacijama unazad, a očekujete mušku bebu, možda baš ime Mihajlo bude vaš izbor.

Poreklo i značenje

Mihajlo je muško ime hebrejskog porekla. Potiče iz starohebrejskog Micha el (mi-ka-el) u značenju 'jednak Bogu', 'ko je kao Bog'. Po jevrejskom i hrišćanskom predanju tako se zove prvi od sedmorice arhanđela, starešina svih anđela, pobednik nad Luciferom, otelovljenim u obliku aždaje.

Popularnost imena Mihajlo

Dečak
Dečakfoto: Profimedia

Na našem podneblju najviše ga ima u Srbiji i Bosni gde se nalazi na top listama najdavanijih imena za dečake. U svetu se može naći u obliku Michael i toliko je popularno da o tome ne treba ni pričati.

Iako ovo ime pripada starijim imenima, a starija imena polako padaju u zaborav i menjaju ih neka moderna imena, sa Mihajlom nećete pogrešiti jer njegovo vreme ne prolazi.

Izvedena imena

Ženski oblik ovog imena je Mihajla, dok su muška izvedena imena: Mihael, Miho, Mihan, Miha, Miko, Mikica, Miki, Mikan, Mikailo, Mika, Mijuško, Mijat, Mijalko, Mijailo, Mihaelo i Mihailo.

Bonus video:

00:43

Vršnjačko nasilje! Dok dečak leži u besvesnom stanju, siledžija ga mučki šutira

(Espreso/Yumama)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.