U OVOJ BANJI NOĆENJE SAMO 590 DINARA! Prepuna lekovitih izvora, odlična je ZA ZDRAVLJE, a i za DŽEP
Banja, Foto: Printscreen Youtube

srbija

U OVOJ BANJI NOĆENJE SAMO 590 DINARA! Prepuna lekovitih izvora, odlična je ZA ZDRAVLJE, a i za DŽEP

Lukovska banja je izvor različitih lekovitih izvora, te je vrlo popularna u Srbiji

Objavljeno:

Lukovska banja se izdvaja među brojnim banjskim lokalitetima u Srbiji po brojnosti svojih lekovitih izvora, kojih ima oko 37. Izuzetna klima i nadmorska visina od oko 700 metara daje joj karakteristike vazdušne banje koju s godinama posećuje sve veći broj ljudi. Smeštaj se zakazuje puno unapred, a razlog je što se noćenje za jednu osobu može naći za manje od 1.000 dinara.

Da, dobro ste pročitali jer baš tako stoji u jednom oglasu na internetu. U njemu se precizira precizira da se soba u neposrednom centru banje može iznajmiti već od 5 evra, 590 dinara po osobi!

Kako je naveo vlasnik, u pitanju je privatan smestaj u Lukovskoj Banji, a gostima su po toj ceni na raspolaganju su 12 novoizgrađenih dvokrevetnih soba na dva nivoa. Svaki nivo ima zajednički dnevni boravak i zajedničku kuhinju. Svaka soba poseduje kupatilo, kablovsku TV, Internet, podno grejanje. Dodato je još da objekat poseduje parking ukoliko dolazite svojim autom.

Banja
Banjafoto: Arne Trautmann / Panthermedia / Profimedia

Za 8,5 evra (944 dinara) se u ovoj banji u Srbiji može naći prenoćište 50 metara od strogog centra, s tim što je istaknuto da je cena skuplja ako je broj noćenja manji od 5, pa je cena u tom slučaju 1000 dinara po osobi dnevno.

Za nešto više od deset evra, odnosno za 1.500 dinara po osobi se nudi smeštaj u Lukovskoj banji koji raspolaže sa 2 dvokrevetne sobe, a nalazi se, kako se navodi, na 50 metara od autobuske stanice, a na 70 metara hotela "Kopaonik".

Apartmani u Lukovskoj Banji se u proseku izdaju za oko 30-35 evra, odnosno oko 4.000 dinara po noćenju.

Na primer, po ceni od 34 evra se može iznajmiti dvokrevetna jedinica kompletno i dobro opremljena u blizini gorepomenutog hotela, a i ima i skupljih varijanti preko 45 evra.

Šta se leči u Lukovskoj Banji?

Benefite Lukovske banje po zdravlje pružaju termomineralne vode, blato, gas i klima. Postoji čak 37 mineralnih izvora temperature od 38 do 68 stepeni Cezijusa. Njih 20 je smešteno u takozvanoj Gornjoj Banji, a 13 prirodnih izvora i dve bušotine u Donjoj Banji.

U Lukovskoj banji se uspešno leče:

Problemi sa krvnim sudovima;

Bolesti mokraćnih kanala, bešike, i problemi sa bubrezima;

Svi oblici reume i reumatskih oboljenja;

Problemi sa krvnim pritiskom;

Peloidne terapije su preporučljive kod reumatskih i kožnih oboljenja.

Atrakcije Lukovske Banje

Prilikom boravka u Lukovskoj Banji možete uživati u šetnjama po čak sedam obeleženih staza zdravlja, ali i u drugim sportsko-rekreativnim aktivnostima.

Da biste upotpunili svoj jesenji odmor, predlog je da obiđete neke od brojnih kulturno-istorijskih spomenika, zatim Crkvu Svetog Đorđa, Crkvu Svetog Mine, Crkvu Svetih apostola Petra i Pavla i druge. Najpoznatija turistička atrakcija u blizini je Đavolja varoš.

Lukovska Banja se nalazi u dolini Štavske reke, koja zajedno sa Trebinjskom rekom čini izvorišni krak pomenute Lukovske reke, a naziv je dobila po mestu Lukovo.

Bonus video:

00:35

Saša Matić u Banja Luci

(Espreso/Blic Biznis/ Banje u Srbiji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.