KAPIJE KOŠTAJU 20.000 EVRA I SVE PRŠTI OD LUKSUZA: U ovom SRPSKOM SELU u "Versaće" gledaju SVAKI DAN! (VIDEO)
Draginje, Foto: Printscreen/TikTok/bozic.uros

GASTARBEJTERSKI RAJ

KAPIJE KOŠTAJU 20.000 EVRA I SVE PRŠTI OD LUKSUZA: U ovom SRPSKOM SELU u "Versaće" gledaju SVAKI DAN! (VIDEO)

Da gastarbajteri ne odustaju od svog čuvenog raskošnog stila potvrđuje činjenica da je Draginje mesto gde se nalaze dvorci, vile sa bazenima ali i kapije koje koštaju oko 20.000 evra

Objavljeno:

Naširoko je poznato da veliki broj gastarbajtera, koji svoj radni vek provode u Nemačkoj, Austriji, Italiji i drugim evropskim zemljama, najčešće svoj zarađeni novac vrate u domovinu - gradeći velelepne porodične kuće upečatljivog izgleda. Izuzetak nije ni "luks" selo Draginje, koje se nalazi na pola puta između Šapca i Valjeva.

Selo Draginje važi za jedno od "luksuznijih" sela u Srbiji, što ne čudi, s obzirom na činjenicu da čak trećina stanovništva radi u inostranstvu. Meštani su decenijama vredno radili, štedeli i na kraju svo bogatstvo doneli tamo i odakle su potekli. Zbog toga mnogi ovo mesto nazivaju i "gastarbajterskim rajom".

Da gastarbajteri ne odustaju od svog čuvenog raskošnog stila potvrđuje činjenica da je Draginje mesto gde se nalaze dvorci, vile sa bazenima ali i kapije koje koštaju oko 20.000 evra. Takođe sve kuće imaju video kamere i alarme.

Iako su svi raskošni objekti prazni, jer se koriste jednom godišnje, kada gazde dođu na odmor na dve nedelje jedan od meštana objašnjava da je sve počelo kad su komšije radeći u tuđini počeli da se takmiče ko će da sazida veću i raskošniju kuću u selu.

Gastarbajterki stil ide u korak sa vremenom

Iako je u Draginju većina kuća izgrađena od belog kamena, a na fasadama se nalaze gipsani ukrasi u obliku lavova, konja, labudova i sokolova prema čemu je selo prepoznatljivo, poslednjih godina dolazi do promena, jer meštani kažu da takva estetika polako izlazi iz mode. Većina skida ukrase i umesto toga kupuje "Luj Viton" zavese i "Versaće" pločice i kuhinjske elemente, markirane trosede, ogledala i ormare.

Da se promene dešavaju i na drugim poljima govori činjenica da se moda promenila i kad je reč o zidanju kuća ali i kada je reč o kićenju zlatom - pa se pare više ne bacaju na velelepne dvorce nego više na sebe i modu. Pa zato pribegavaju skupoj garderobi poznatih svetskih brendova, a kada se nosi nakit gleda se da to bude belo zlato.

Ipak, kažu meštani, nije to više ni izbliza tako bogato kao što je bilo do pre nekoliko godina. Sve manje ljudi se vraća u Draginje, i sve je manje para za ulaganje.

A kada su problemi ovom selu u pitanju - najveći problem je tvrde meštani ljubomora.

Bonus video:

00:34

Stigli gastarbajteri na Peštersku visoravan

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.