"BOŽE, NE TRAŽIM MNOGO": Sastav osnovca iz Srbije RASPLAKAO SVE, a poručio i VAŽNU STVAR roditeljima
Foto: Printscreen/RTS

VAŽNO

"BOŽE, NE TRAŽIM MNOGO": Sastav osnovca iz Srbije RASPLAKAO SVE, a poručio i VAŽNU STVAR roditeljima

Učiteljica je u jednoj Fejsbuk grupi u kojoj prosvetari iz Srbije dele priče iz škole objavila sastav dečaka koji je oduševio mnoge ali ih i "bacio u razmišljanje"

Objavljeno: 15:37h

"Za čim žudim i šta bih molio Boga da mi da", bila je tema sastava iz srpskog jezika u jednoj osnovnoj školi u Srbiji. Iako su verovatno mnoga deca odlično napisala svoj rad, sastav jednog dečaka zainteresovao je učiteljicu a onda i čitav internet onda kada je dečak poželeo da bude ono što svakom prosečnom domaćinstvu zaokupira pažnju - a to je televizor.

Učiteljica je u jednoj Fejsbuk grupi u kojoj prosvetari iz Srbije dele priče iz škole objavila sastav dečaka koji je oduševio mnoge ali ih i "bacio u razmišljanje". Objavu je, kako ona tvrdi, postavila uz dozvolu majke kako bi pokazala pojedinim roditeljima koliko su udaljeni od svoje dece i kolika je njihova želja da se osete bitnim i vrednim bar na trenutak.

Sastav učenika je bio jednostavan, argumentovan i iznad svega zaprepašćujući, kaže profesorka.

"Bože, večeras te molim za nešto što žarko želim. Želim da postanem televizor! Želim da budem na mestu televizora u mojoj kući, da imam svoj prostor, da imam svoju porodicu oko sebe i da me s pažnjom slušaju kada govorim. Želim da budem u centru pažnje i da me slušaju bez prekida i pitanja. Želim da se o meni brinu kao o televizoru. Кada bih bio televizor, mogao bih da se družim sa ocem kad dođe sa posla, čak i ako je umoran. I hteo bih da mama želi da je sa mnom kada je tužna i uznemirena, umesto da me ignoriše…

Želim da se moja braća i sestre svađaju oko toga ko će provoditi sate sa mnom. Želim da osećam da moja porodica s vremena na vreme sve ostavlja po strani, samo da provede neko vreme sa mnom. I na kraju, hteo bih da ih sve učinim srećnim i radosnim. Bože, ne tražim mnogo. Samo želim da budem kao televizor!", napisao je, navodno, dečak u svom sastavu.

"To je naš sin"

Кada je, ocenjujući zadatke, učiteljica naišla na ovaj sastav, zaplakala je.

Njen muž, koji je upravo ušao u kuću, upitao ju je: "Šta se dešava?", a ona je odgovorila: "Pročitaj ovaj sastav koji je napisao jedan moj učenik."

Pošto je pročitao, muž je rekao: "Bože moj, jadno dete! Кakvi su to ravnodušni roditelji!" Učiteljica ga pogleda i reče: "Ovo je sastav našeg sina!"

Ispod objave bilo je komentara da je ova priča iz edicije "nije se desilo", ali čak i da je ovo plod nečije mašte svakako je pouka za sve nas. I da, zaista svi mi, bilo da smo mali ili veliki, ponekad se osećamo usamljeno i poželimo da budemo televizor bar na kratko.

Bonus video: DECI KOJA SU BILA IZLOŽENA NAJVEĆIM TRAUMAMA, ŠKOLA JE POČELA DRUGAČIJE Slavica Đukić Dejanović o početku škole

11:59

DECI KOJA SU BILA IZLOŽENA NAJVEĆIM TRAUMAMA, ŠKOLA JE POČELA DRUGAČIJE Slavica Đukić Dejanović o početku škole

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.