KO USPE DA NAĐE PRELEPU LUNU, SLEDI NAGRADA: Nestala je u Petrovaradinu pre 6 dana, vlasnici OČAJNI! (FOTO)
Zlatni retriver, Foto: Facebook/Dragana Elezovic

apel

KO USPE DA NAĐE PRELEPU LUNU, SLEDI NAGRADA: Nestala je u Petrovaradinu pre 6 dana, vlasnici OČAJNI! (FOTO)

Dragana apeluje na sve građane da je odmah pozovu ukoliko vide Lunu i da je zadrže do njenog dolaska

Objavljeno:

Luna, pas star 7 godina iz Petrovaradina, nestala je 18. septembra. Kako kaže njena vlasnica Dragana, nikada se nije desilo da se ne vrati, a kod njih je od kada je bila štene. Luna im je deo porodice i ne mogu da zamisle da je ne nađu, a nagrada za pronalazača iznosi 200 evra.

Kako objašnjava vlasnica, Luna je nestala u prepodnevnim časovima. Isprva, Dragana se nije zabrinula jer je u potpunosti normalno da pas izađe, igra se sa drugim životinjama i komšijama, ali je uvek vrati kući. Ovoga puta, Luna se nije vratila, a porodica je očajna.

- 18. septembra ujutru je otišla. U našoj ulici bila je rekonstrukcija i duvao je vetar, kapija nije mogla da se zaključa. Kako je vetar duvao, otvorio je kapiju. Ona i još jedan pas su izašli, ali to nije neuobičajeno. S obzirom na to da je tokom cele rekonstrukcije u okviru 4-5 meseci uvek bilo otvoreno, ona je uvek mogla da ode. Ja sam na kamerama videla koliko je tačno prošlo, trebalo mi je 35 minuta da se vratim od veterinara, a kad sam se vratila videla sam otvorenu kapiju, ali se nisam zabrinula. Tu su komšije i psi sa kojima se igra i tako je uvek. Više sam se uplašila za poslednjeg psa kog smo usvojili, koji još nije socijalizovan - pojašnjava sagovornica.

Kada je shvatila da je nema, Dragana je izašla napolje da je doziva i traži. Međutim, odgovora nije bilo. Lune nema već 6 dana, a vlasnica kaže da sada može biti bilo gde.

- Izašla sam da je dozivam i tražim, ali nije bila kod komšija, to je čudno jer gtamo uvek ode. Ne isključijem nijednu varijantu, može biti bilo gde. Možda ju je neko zatvorio iz najbolje namere. Očajni smo. Sada sam bila na Najlon pijaci da vidim da je neko možda nije uzeo, pa da je prodaje - poručuje ona.

Kako kaže, Luni je u domu uvek bilo lepo. Kod njih je od kada je bila štene, a upoznala je mnoge životinje, s obzirom na to da Dragana volontira u jednom udruženju.

- Ona je kod nas od kako je bila štene, usvojili smo je kao malu. Sada ima 7 godina, stvarno nam je član porodice. Ja lično volontiram u jednom udruženju, a ona je domaćica. Dočekuje i ispraća sve te životinje. Poznaje ceo kraj i okolna mesta. Kad idemo u šumu gde nije urbano, ona ide bez povoca. Ode pa se vrati. Zaista je mnogo vezana za nas. Prosto je nerealno da je otišla - kaže ona.

Dragana apeluje na sve građane da je odmah pozovu ukoliko vide Lunu i da je zadrže do njenog dolaska.

- Molim vas ako je nađete, zadržite je i pozovite nas. Mi bismo odmah došli. Već je prošlo 6 dana i ona može biti bilo gde. Mi ne možemo da zamislimo situaciju da je ne nađemo, ne možemo da se pomirimo sa tim - zaključuje ona.

Bonus video:

03:05

ISKUSNI DRESER OTKRIVA KAKO REAGOVATI KAD VAS PAS NAPADNE! Pripitomio AGRESIVNU dogu od 70 KG mišića koja je bila na CRNOJ LISTI

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.