MALA LAVICA KIKICA I DALJE U TEŠKOM STANJU, ALI VETERINARI SU OPTIMISTIČNI! Jedna stvar budi nadu da će BITI BOLJE!
Lav, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

novi detalji o stanju mladunca

MALA LAVICA KIKICA I DALJE U TEŠKOM STANJU, ALI VETERINARI SU OPTIMISTIČNI! Jedna stvar budi nadu da će BITI BOLJE!

Iako se bori za život, u Zoološkom vrtu se svi nadaju da će oporavak lavice koja je nađena kod Subotice biti uspešan

Objavljeno:

Mala iznurena i izgladnela lavica Kikica, kako su je nazvali u Zoološkom vrtu na Paliću, nađena u četvrtak u Subotici, i dalje je ulošem zdravstvenom stanju, a jedini pomak u odnosu na prvi dan je da je već u petak okusila malo mesa, odnosno morali su da joj stave hranu u usta.

Moraju da joj stave meso u usta

- Moramo u početku da joj stavimo u usta, i onda posle izvesnog perioda uzme malo samo, ali to je tako sve malo da nije dovoljno. Ko zna koliko je bila napolju i koliko nije jela adekvatno – kaže za “Blic” Andrijana Tot, kustos Zoološkog vrta na Paliću.

Lavica
Lavicafoto: Printscreen/Instagram 192_rs

Prema njenim rečima, kada je stigla u Zoološki vrt, nakon laboratorijskih nalaza i rentgena u jednoj veterinarskoj ambulanti u Subotici, bila je dehidrirana i izgladnela, a telesna temperature joj je bila niža nego što bi divlje mačke trebale da imaju.

Neophodna joj je infuzija

-Dobila je infuziju, grejana je, ali nije prepoznala šta je meso, niti je ikada osetila ukus mesa i zato je sada učimo na njenu prirodnu hranu – kažu u Zoološkom vrtu.

Dobija terapiju, ima i atrofiju mišića

Na osnovu analize krvi utvrđeno je da lavica Kikica ima upalu digestivnog trakta, zbog čega dobija terapiju. Problem je i atrofija mišića, zadnjih nogu što ukazuje da osim što nije adekvatno hranjena, da nije imala ni uslove da se dovoljno kreće i kako bi to bilo potrebno.

Mala lavica
Mala lavicafoto: Printscreen/ Youtube/Suboticacom

Na sigurnom i bezbednom mestu dobija sve što joj treba

Iako se bori za život, u Zoološkom vrtu se svi nadaju da će njen oporavak biti uspešan. Veterinari su optimistični. Procenjuju da je stara oko pet meseci i da najverovatnije od kada je došla na svet nije imala adekvatnu brigu i ishranu. Trenutno je na bezbednom mestu, dobija stručnu pomoć, ali i pažnju onih koji znaju i umeju da joj pruže najbolje uslove za oporavak.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.