MA, NAĐI SAMO BRE NEKOGA DA TI NAPRAVI DETE: Zbog ove objave Srbi ustali na noge, cela zemlja u šoku
Ljubav, Foto: Frederic Cirou / PhotoAlto / Profimedia

roditeljstvo

MA, NAĐI SAMO BRE NEKOGA DA TI NAPRAVI DETE: Zbog ove objave Srbi ustali na noge, cela zemlja u šoku

Opšti haos na mrežama zbog stava o majčinstvu

Objavljeno:

Da li žena treba sebi da rodi dete ukoliko ga želi i kasnije nastavi život sa njim nezavisno od muškarca sa kojim ga je dobila, pitanje je pokrenulo veliku raspravu na društvenim mrežama.

Nakon što je jedna tviterašica podelila savet koji je dobila kada je majčinstvo u pitanju i napomenula da ju je stav 'rodi dete sebi da ne ostaneš sama, šta će ti muž' veoma iznervirao, mnoge žene su se javile da iznesu svoje mišljenje. I svašta je tu mnoglo da se pročita.

"Je l' samo meni bolestan taj savet koji mi daju, a glasi ovako: "Nađi nekog da ti makar napravi dete, da ne ostaneš sama. On ti ne treba."? Mislim da me skoro ništa više nije razbesnelo. Možda sam ja luda, a ostali normalni", glasio je post devojke na Tviteru, koji se proširio i na Instagram zbog velike polemike i broja komentara koje je izazvao.

Mnoge žene su u komentarima pitale u čemu je problem u ovakvom razmišljanju?

"Nije bolestan savet, već dobronameran. Ako želiš dete, treba da ga imaš. A muškarca možeš i sa detetom da nadješ, i prvog i drugog i petog. U moru razvoda i izopačenih brakova, deca su jedino što je lepo, bitno i što vredi", "Nijedna majka se nikad nije pokajala jer je rodila. Pate samo žene u starosti jer su želele, a nemaju dece", "Ja jesam u srećnom braku, imam i sina i ćerku, a svoju ćerku ću da vaspitavam da ima dete, a da joj sreća ne zavisi ni od koga, ni od jednog muškarca, već samo od nje same, i da je naravno bitno imati srećnu i zdravu porodicu. Ali ako se nema druga muška polovina, ništa strašno, deca su najbitnija, i svaka majka se nikad nije pokajala što ih ima", pisala je jedna grupa žena u komentarima.

Druge su 'kontrirale'.

"Menjanje partnera kod samohranih roditelja nije poželjno. Za detetov razvoj i odrastanje su bitna oba roditelja čak i ako nisu više zajedno.", "Vidite ovako - ako ste u braku kažite svom suprugu da želite razvod ali da deca budu kod Vas i da se viđaju sa ocem jednom nedeljno. Verujte mi brzo ćete se pokajati", rekle su svoja mišljenja.

Bonus video:

01:44

MENI JE NAJTEŽI ZADATAK JER ŠIRIM LJUBAV Toni Cetinski poslao moćnu poruku: Ugasio sam društvene mreže jer uopšte nisu društvene

(Espreso/Kurir.rs/Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.