GRČKI VLASNICI APARTMANA PROVALJENI! Pokušavaju turistima da IZVUKU PARE "NA KVARNO", Srbi sve shvatili
Smeštaj, Foto: Profimedia

oprez

GRČKI VLASNICI APARTMANA PROVALJENI! Pokušavaju turistima da IZVUKU PARE "NA KVARNO", Srbi sve shvatili

Srpski turisti provalili trik vlasnika apartmana u Grčkoj da im uzme dodatne pare za štetu koju nisu napravili

Objavljeno: 11:59h

Iako je sam kraj letnje sezone, među srpskim turistima se još šire upozorenja na potencijalne prevare u Grčkoj.

Tako je na stranici Grčka uživo napomenuto da „oštećenja u apartmanu koja zateknete prilikom ulaska morate prijaviti da ne bi vama bila naplaćena bez obzira što vi niste uradili“. Navodno, iz ličnog iskustva.

„Smeštaj kao smeštaj, nije ni bitno kakav je, mreža na vratima je bila oštećena, i još par stvarčica kad smo mi u taj apartman ušli… Logično da je pre našeg ulaska neko taj apartman spremao i to video, ili je to samo meni bilo logično… Uglavnom, na dan odlaska iz vile, oštećena mreža je nama naplaćena 30e, a da ironija bude još veća, ljudi su ušli u apartman posle nas sa istom tom oštećenom mrežom i ostalim oštećenjima“, podelila je članica te grupe, koja je kasnije saznala „pravila“ za apartmanski smeštaj u Grčkoj .

Grčka
Grčkafoto: Privatna arhiva

„Vodič je rekao ono što se ne prijavi prvi dan smatra se vašom greškom… Jedna žena je rekla: Nismo mi ovde došli u inspekciju da posle puta idemo sve redom po apartmanu da gledamo šta je oštećeno šta nije… Nije problem u 30e, problem je što će oni tu mrežu da ostave tako dogod se sezona ne završi što je meni lično jako bezobrazno“, objasnila je, a požalila se i na to što je u apartmanu nije dočekalo baš ništa za održavanje higijene, čak ni metla da može da ga očisti.

Ispostavilo se da nema baš mnogo takvih slučajeva i da su domaćini uglavnom bili korektni, ali su se drugi članovi grupe javili sa problemima s kojima su se susretali u svojim apartmanima.

„Mi smo dobili „garažu“ umesto drugog sprata. Kada su počele kiše u kupatilu kroz ventilaciju curila voda kao iz oluka na wc šolju. Zvali gazdaricu, uveli je u stan da vidi poplavu. Dobili drugi smeštaj u blizini. Videćemo da li će tražiti doplatu, ali ne pada mi na pamet da doplatim.“

Smeštaj
Smeštajfoto: EPA/STR

„U Olimpik biču, u prvom redu imamo metlu, džoger i kofu (bez sredstava naravno) ali je jedan od tri kreveta sveže natopljen mokraćom jačeg mirisa i uredno prekriven čistim i besprekorno ispeglanim čaršavom. Smrad toliko nepodnošljiv da ga evo sušimo i vetrimo na terasi. Neprestano džogiramo raznim kupkama. Malo je reći užas jedan, mrsko mi ući u apartman.“

Zavisi od gazdarice, nama ručica od tuša nije radila gazdarica odmah novu dala uz izvinjenje“.

„Nije svuda, opustite se. Generalno su im krš smeštaji, nameštaj star, škripuće, ali mi Srbi volimo Grčku, volimo grčko more, ma volimo i Nei pori i baš nas briga“, zaključili su neki.

Naravno, ima i onih koji nemaju nikakvih zamerki, kojima su redovno čistili apartmane i izlazili u susret za sve što je potrebno.

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.