ZORAN IZ KRALJEVA OPISAO KROZ KAKAV JE PAKAO PROŠAO SA PORODICOM U GRČKOJ: "Imali smo osećaj da smo..."
Foto: Nicolas Economou / Zuma Press / Profimedia

DRAMA

ZORAN IZ KRALJEVA OPISAO KROZ KAKAV JE PAKAO PROŠAO SA PORODICOM U GRČKOJ: "Imali smo osećaj da smo..."

Zoran Petrović iz Kraljeva ispričao je, posle katastrofalnog nevremena, da je u noći između ponedeljka i utorka počela jaka grmljavina

Objavljeno:

Bila je kataklizma. Bujice vode tekle su ulicama. Osećali smo zbunjeno, u strahu i zarobljeno, opisuje Zoran Petrović, srpski turista iz Kraljeva koji je sa porodicom tokom olujnog vremena bio u mestu Afisos na poluostrvu Pilion.

Počela je organizacija evakuacije srpskih turista iz mesta Platanjas ka Volosu, pošto su ostali blokirani zbog velikog nevremena i poplava u Grčkoj, potvrđeno je u Ministarstvu turizma i omladine.

Zoran Petrović iz Kraljeva ispričao je, posle katastrofalnog nevremena, da je u noći između ponedeljka i utorka počela jaka grmljavina, da bi ujutru čuli buku zbog bujice na putevima.

"Tokom celog utorka gledali smo bujicu koja ide putem. Bili smo zbunjeni i u strahu, jer je bilo i dete sa nama. Voda je non-stop dolazila i popunjavala dvorište. Naš apartman je bio na spratu i bili smo donekle bezbedni", priča Petrović.

grčka
foto: Aleksandar Mijatovic / Alamy / Alamy / Profimedia Slično

"Imali smo osećaj da smo zarobljeni"

Prema njegovim rečima, kada je bujica stala i voda se povukla, put je ostao pun kamenja, balvana, mulja i peska.

"Bila je kataklizma, nešto neopisivo, što dosad nisamo doživeli. Imali smo struje i vode. Turisti nisu dobro prošli, jer su im automobili ostali pod muljem i blatom – neupotrebljivi su“, navodi Petrović.

Ističe i da ih niko od nadležnih nije kontaktirao, te nisu znali šta da rade, niti da li su putevi prohodni.

"Imali smo osećaj da smo zarobljeni. Jedino čemu smo mogli da se nadamo je da ćemo moći da 'popravimo' put do obale, da bude prohodan. Uspeli smo da to i uradimo", navodi Petrović.

Petrović kaže da se "rajska plaža pretvorila u apokaliptičnu", ali da se nada se da će uspeti sa porodicom bezbedno da dođe u Srbiju.

Bonus video:

02:21

OLUJA DANIJEL KOJA JE POPLAVILA GRČKU, SADA CILJA NA SRBIJU? Meteorolog Todorović otkrio tačnu poziciju ciklona i njegovu METU

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.