DA LI SLIKE POKOJNIKA TREBA DRŽATI IZLOŽENE? Veruje se da će vam se OVAKO u dom useliti LOŠA ENERGIJA
Sahrana / Ilustracija, Foto: Profimedia

VEROVANJA

DA LI SLIKE POKOJNIKA TREBA DRŽATI IZLOŽENE? Veruje se da će vam se OVAKO u dom useliti LOŠA ENERGIJA

Kada je reč o kačenju slika pokojnika na zidove, tu su mišljenja onih koji su sujeverni podeljena

Objavljeno:

Srbija je zemlja brojnih običaja, neki su radosni, neki tužni, neki neobjašnjivi. Kada neko umre, mnogi tek tada saznaju za pojedine običaje po prvi put.

Neki od njih se odnose i na fotografije pokojnika.

Jedni kažu da ih ne treba držati izložene, jer unose "neživu" energiju u dom, drugi veruju da su slike preminulih predaka neka vrsta anđela čuvara koji vas štite od svega negativnog... A ima i verovanja po kojima fotografija ne "hvata" samo nečiji lik i preslikava ga na papir (ili ekran u digitalnoj formi), već bukvalno "sakuplja" i njegovu energiju, auru i dušu...

Jedno od popularnijih verovanja u našem narodu jeste da fotografija pokojnika ima vezu sa "drugim svetom". Ali slika koja prikazuje preminulu osobu ne otvara vrata u taj svet. Ipak, oni koji se bave ezoterijom kažu da ukoliko četo gledate sliku preminulog i razmišljate o problemima i mukama kroz koje je prošla, ako su vam asocijacije na tu osobu negativne, rizikujete da vam se u dom useli loša energija.

Tako ćete, kako se veruje, oslabiti vašu prirodnu energetsku zaštitu, uneti negativne vibracije u vaše polje, što zauzvrat može da i psihički utiče na vas, da se osećate loše, tužno, depresivno...

1 / 3 Foto: RINA

Ezoteričari smatraju i da nikako ne treba izrezivati fotografije na kojima su preminule osobe i sa njih uklanjati one žive.

Bilo kako bilo, fotografija je podsetnik na vama drago biće, a ono ne može energetski da utiče na živu osobu.

Preporuka ezoteričara je da takve fotografije odložite u neki album i da ga s vremena na vreme prelistate, da se prisetite lepih trenutaka sa dragim osobama, a potom da ga odložite.

Kada je reč o kačenju slika pokojnika na zidove, tu su mišljenja onih koji su sujeverni podeljena.

Neki smatraju da to nije najbolja ideja jer može da unese energetski disbalans u dom, dok drugi, naprotiv, veruju da donosi mir (pod uslovom da je reč o osobi sa kojom ste imali dobar odnos).

Svakako, treba imati na umu da su ova "pravila" čisto sujeverje i samo ih tako treba i doživeti.

Bonus video:

01:55

STASALA JE GENERACIJA ČIJI SU UZORI RIJALITI ZVEZDE, STARLETE I KRIMINALCI Radulović: Ovo je rezultat takvog vaspitanja

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.